Пловдив. Броени дни остават до началото на най-големия форум на

...
Пловдив. Броени дни остават до началото на най-големия форум на
Коментари Харесай

Френски шансони ще звучат в Деня на бастилията и Празник на Франция в Пловдив

Пловдив. Броени дни остават до началото на най-големия конгрес на френското музикално и песенно изкуство на Балканите - 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска ария „ Златен ключ ” - Пловдив 2021, който тази година е под знака на 30 -годишнината от възобновяване на Алианс Франсез в Пловдив, когато през 1991 година отвори порти Генералното посланичество на Алианс Франсез Париж за България и в града се откри и първият френски алианс. Това оповестиха от пресцентъра на Община Пловдив .

„ Проявите стартират на 12 юли с креативно ателие сред нашият музикален сътрудник „ Арт Войс Център ” с началник Румяна Иванова и френските гении от Jessandwest “, споделя шефът на алианса Теофана Брадинска.

Първият концерт на 13 юли би трябвало да бъде напълно взаимен, а френските музиканти да пригласят на българските гении. Поради санитарната конюнктура и присъединяване на посетители от Франция, Фестивалът тази година ще бъде още веднъж на Южната тераса на ГДК „ Борис Христов ”.
Той ще бъде открит от заместител - кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов и още веднъж ще зазвучи химна на това събитие песента „ Шан-з-Елизе ” в специфична джазирана версия в едно друго осъществяване на Кристина Карабельова и „ Талантите на Франция ” дует „ Jessandwest ”.

На този Фестивал най-малката участничка Ния Нейкова е единствено на 9 години и ще пее към този момент за „ Живота в розово ”. Публиката ще може да се наслаждения на впечатляващи и завладяващи осъществявания на звездата с опит Ива Ичевска, на надарените Йоана Ташева, която е на 10 години, на Георги Нейков на 18 години и Кристиан Павлов на 15 години и още гении ученици на Арт Войс Център, които ще изпълнят известни шансони, само че със особено изработен, доста забавен актуален аранжимент. В концерта ще вземат присъединяване българските лауреати, печелили състезанието през миналите години, като Марина Спасова, Надежда Димова и Йосиф Бъмбин. Юристи, фармацевти лекари. Те към този момент са с специалности надалеч от музиката, само че остават в плен на френския шансон.
Талантливата Венета Павлова от ЕГ „ Иван Вазов ” ще рисува на сцената, въодушевена от осъществяванията на участниците и фантазията за образование по специалността в реномиран френски университет.

На 14 юли, за Денят на Бастилията - Националният празник на Франция ще пее огромният победител за 2019 год. от извършения музикален формат по френската национална телевизия, „ Талантът на Франция ”, който ще взе участие в Пловдив още веднъж през 2021 година на нашия Фестивал, с концерт-рецитал. Това са чаровните двама братя близнаци Джес и Уесли от Jessandwest, които към този момент имат доста другари и фенове в Пловдив. Те ще очароват публиката със свои нови осъществявания особено готови за присъединяване им в България, като и на този концерт няма да мине без изненади. Те ще бъдат поднесени от някои от българските реализатори и ще бъдат доста атрактивни.

Тъй като целият фестивал е под надпис „ Празник на музиката ” и в Пловдив, както и по целия свят, той се прави с изключителното подпомагане на Общината, като концертите наложително са безвъзмездни и входът за тях е свободен.

Началният час на концертите е 19.00.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР