Пловдив. Апелативният съд в Пловдив прие поредната съдебно-медицинска експертиза, която

...
Пловдив. Апелативният съд в Пловдив прие поредната съдебно-медицинска експертиза, която
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив при съдебно-медицинската експертиза, която дава отговор как е настъпила смъртта на 35-годишния Цветан Филипов, убит от баща си в село Козаново

Пловдив. Апелативният съд в Пловдив одобри следващата съдебно-медицинска експертиза, която дава отговор на въпроса по какъв начин тъкмо е настъпила гибелта на 35-годишния Цветан Филипов, който бе погубен от татко си Йордан във вилата им край асеновградското село Козаново, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Според експертизата Цветан е умрял от прободна рана в шията. Бащата е умъртвил сина си с нож, който се е намирал у самия Цветан и това е станало до момента в който двамата са се сборичкали във съдбовната нощ. Синът е понесъл още 11 прободни рани по тялото, само че при тази в шията е била срязана вена, изясни специалистът патоанатом доктор Светлозар Спасов. По думите му ударите с нож са били нанесени с огромна мощ и те не са били инцидентни, счита патоанатомът.

Съдебният състав през днешния ден изслушана и психиатричната експертиза на убития Цветан Филипов. Експертите настояват, че той е бил под въздействие на алкохол, което е определило неговото държание. Съвсем неотдавна Цветан се бил върнал от лекуване в психиатрична клиника, където лекувал зависимостта си от алкохола.

В пледоарията си апелативният прокурор Иван Даскалов сподели, че присъдата на Окръжния съд в Пловдив, която е 16 години затвор при първичен непоколебим режим, е вярна и законосъобразна. Съвсем вярно е преценено, че тя не би трябвало да бъде пожизнен затвор и че наказването би трябвало да се дефинира при превес на смекчаващите условия. Апелативният прокурор приема и желае, в размер на общо 150 000 лева по отношение на някогашната брачна половинка и другия наследник на Йордан - Иван Филипов, който през днешния ден пристигна в правосъдната зала.

Адвокат Марияна Николова, бранител на подсъдимия изиска присъдата да бъде анулирана като неправилна и незаконосъобразна. Според нея, съдът не е отчетел задачите, както и агресивното държание на убития Цветан. Тя изиска и анулация на гражданските искове.
В последната си дума пред съда, самият обвиняем - Йордан Филипов изиска по-леко наказване.
Следва съдът да се произнесе в законовия период.

Убийството стана на 14 юли 2019 година в стопанска сграда в село Козаново, обл. Пловдивска.
35-годишният Цветан бил болен от епилепсия, имал и психическо заболяване, само че комбинирал медикаментите с доста алкохол. Бащата също пиел доста и двамата постоянно се карали. Във съдбовната нощ двамата отново се запили и почнали да се разправят.
Йордан Филипов самичък се обадил на кмета на Козаново, че синът му е мъртъв, чак на другата заран. Тогава към този момент тестът му за алкохол отчела 1.7 промила. Според прокуратурата убийството е съзнателно, а обвиненият е направил първичен опит да прикрие убийството.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР