Площад Света Неделя вече е освободен от паркирани коли, видя

...
Площад Света Неделя вече е освободен от паркирани коли, видя
Коментари Харесай

Нова пешеходна зона: Освободиха от паркирани коли площад "Света Неделя"

Площад " Света Неделя " към този момент е освободен от паркирани коли, видя инспекция на кореспондент на Dnes.bg.

Още в края на предходната година стана ясно, че площадът се връща на хората и хилядите пешеходци, които всекидневно минават през емблематичното пространство в центъра на София и там повече няма да паркират коли.

" Както обещахме пред софиянци, работим от първия ден, с цел да освободим площада от паркиралите коли и да го отворим за хората. Реконструкцията лиши към един месец, тъй като беше належащо да се направи, съгласува и извърши план, само че съм удовлетворен, че успяхме да осъществим и този ангажимент ", съобщи на 22 декември кметът на София Васил Терзиев.
" Следващата ни огромна цел е цялостната реорганизация на площад Св. Неделя, ул. " Съборна " и пространството пред Съдебната палата. Сигурен съм, че ще ги превърнем в най-красивите и уредени в целия град. И това е единствено началото ", добави тогава Терзиев.

Помислено е и за транспортното обслужване на емблематичния хотел на площада, за който са обезпечени 7 места за паркиране, които се намират отвън площадното пространство и не пречат на пешеходците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР