Площад Света Неделя“ става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на

...
Площад Света Неделя“ става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на
Коментари Харесай

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад „ Света Неделя “ става пешеходна зона. Това заяви водачът на „ Спаси София “ и общински консултант от ПП-ДБ Борис Бонев във Facebook.

Предвижда се връзката сред булевардите „ Ал. Стамболийски ” и „ Т. Александров ” да стане пешеходна зона

Паркингът и една от оградите се отстраняват и пешеходците свободно и комфортно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени столични площади. Когато завърши възобновяване на настилката и разширението на пешеходната зона, ще бъдат сложени и пейки и кашпи с дървета.

„ Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в разхвърлян паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, тъй като прекомерно дълго хиляди бяха принудени да лавират сред коли и хлопащи плочки. Най-накрая вършим тази значима крачка напред. Даваме явен сигнал за посоката, в която ще се развива София ”, съобщи Борис Бонев.

Снимка: Гугъл maps

По думите му планът е направен и координиран за няколко седмици. Готвят се още редица планове, стояли на трупчета през годините. 

Очаква се до седмица ремонтът да завърши и площадът пред църквата „ Света Неделя “ да бъде уголемен.

На 28 и 29 ноември интернационалното жури ще ги оцени и класира

За транспортното обслужване на хотела наоколо са оставени 7 места за паркиране, които се намират отвън пространството на площада и не пречат на пешеходците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР