Площад Гарибалди и ул. Граф Игнатиев след ремонт © Юлия

...
Площад Гарибалди и ул. Граф Игнатиев след ремонт © Юлия
Коментари Харесай

По следите на новите релси

Площад Гарибалди и ул. Граф Игнатиев след ремонт

© Юлия Лазарова Освен паветата спекулации провокираха и новите трамвайни релси по ул. " Граф Игнатиев ". Основното подозрение към тях беше подбудено от външния им тип, както и от неналичието на документ, показващ кой е производителят в стотиците страници документи. Така не закъсняха догатките, че положените релси може да са остарели. Подозренията във връзка с качеството на материалите, сходно на тези за настилките обаче се оказват безпочвени.

Изграждането на релсовия път в комплект с контактната и кабелна мрежа коства 5 млн. лева без Данък добавена стойност, или към една - четвърт от всичко. По тази част от ремонта главно работят фирмите от групата на " Дендрит холдинг ". " Дендрит " е профилирана в построяването и поддържането на стоманен път. Има и лично произвеждане на елементи, крепежни детайли и така нататък Внедрява и свои патенти. Компанията работи от 27 години по железопътни планове както за Национална компания " Железопътна инфраструктура ", по този начин и по трамвайните трасета в София и метрото.

Почти всички материалите са поръчани и обезпечени от " Джи Пи Груп ". " Дендрит " дава отговор за монтажа и направата на релсовия път, който включва бетонното корито, слагането на релсите дружно с околорелсовата шумо- и виброизолационна система PANDROL QTrack на производителя Pandrol, което се прави по специфична технология. На финала с слагането на настилката от павета се занимават чиновниците на " Джи Пи Груп ". Тяхна задача е и да опазят към този момент построения релсов път и най-много горната част на специфичната изолираност от машините, минаващи напряко през нея.

" Релсите, които се поставят на ул. " Граф Игнатиев ", са произвеждане 2018 година ", съобщи Руси Русев, шеф на " Дендрит - Бахаров ", " Производител е Voestalpine Schienen, а годината може да бъде забелязана на самите релси, под виброизолационната система. При нас дойдоха 278 релси по 18 метра, общо 5004 метра, като 44 метра още са на предпазване при нас, защото са купени допълнително ", сподели още Русев.

Произходът на релсите беше доказан пред " Капитал " както със документ, по този начин и от самата компания производител Voestalpine Schienen GmbH и седалището и в Австрия. Компанията удостовери, че е подписала контракт с " Джи Пи Груп " за доставка на топлинно обработени решетъчни релси вид 60R2, материал - R290 GHT, за рационализация на трамвайна зона в центъра на София. " Voestalpine Schienen GmbH е европейският водач на пазара за първокласни релси и създава единствено железопътни артикули с допустимо най-високо качество. Това, несъмнено, е годно и за релсите, които са доставени на " Джи Пи Груп " за плана в София ", споделят от компанията. Релсите са доставени на две партиди (в края на май и в края на юни 2018 г.) непосредствено от стоманолеярния й цех в Австрия за полагане от подизпълнител на " Джи Пи Груп ". Следователно производителят няма нищо общо с полагането на настилките, свързани с плана. " Слуховете, че релсите са " ръждясали ", не могат да бъдат съответстващи, защото те получават нормална наслойка (flash rust) на повърхността в естествената среда, което няма безусловно никакво отношение към целостта или качеството на релсите ", увери още производителят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР