Плодовете са важна част от здравословното хранене. Диетите с високо

...
Плодовете са важна част от здравословното хранене. Диетите с високо
Коментари Харесай

Колко плодове трябва да ядете на ден?

Плодовете са значима част от здравословното хранене. Диетите с високо наличие на плодове се свързват със всевъзможни изгоди за здравето, като даже понижават риска от доста болести.

Някои хора обаче се интересуват от наличието на захар в плодовете и се тормозят, че в случай че ядат прекалено много от тях, може да е нездравословно.

Плодът е богат на доста значими за здравето, хранителни субстанции

Плодовете са с високи равнища на витамини и минерали. Те включват витамин C, калий и фолиева киселина, от които доста хора не получават задоволително количество. Плодът също има високо наличие на фибри, което е извънредно потребно за здравето. Продължителният банкет на фибрите може да намали холестерола и да редуцира телесното ви тегло.

Нещо повече плодовете са заредени с антиоксиданти, които спомагат за битката със свободните радикали в организма. Балансираното хранене с високо наличие на антиоксиданти може да забави стареенето и да понижи доста риска от други болести.

Плодовете могат да ви оказват помощ да отслабнете

 Отслабване с плодове

Плодовете съдържат огромен брой хранителни субстанции и в същото време малко количество калории. Това ги прави доста подобаващи за тези от вас, които желаят да смъкват някой различен непотребен кг.

Можете да ядете плодове, до момента в който се почувствате задоволени, и да не трупате доста калории. Ябълките и цитрусовите плодове като портокалите и грейпфрутите се предлагат, когато изпитате възприятие на апетит. След техния банкет ще се почувствате сити, без заплаха струпване на мазнини.

Плодовете намаляват риска от разнообразни болести

Някои изследвания по света откриват, че постоянния банкет на плодове понижава риска от сърдечни болести със 7%. Също по този начин потреблението на плодове като грозде, ябълки и боровинки е обвързвано със отбрана от диабет вид 2.

Специалистите предлагат цитрусовите плодове, които покачват цитрата в урината. По този метод понижават риска от камъни в бъбреците.

Полезни ли са плодовете за диабетиците?

 Консумация на плодове при диабет

Препоръките за хората с диабет е да употребяват най-малко по 2 пъти дневно плодове. Често хората се тормозят да одобряват повече плодове поради наличието на захар в тях. Много изследвания обаче демонстрират, че когато захарта се употребява от цялостен плод, оказва доста дребен резултат върху равнищата на кръвната захар. Също по този начин фибрите, които се съдържат в плода, могат да понижат инсулиновата устойчивост и да ви предпазят от диабет вид 2.

Плодовете в диетите с ниско наличие на въглехидрати

Едно приблизително парче плод съдържа от 15 до 30 гр въглехидрати. Количеството, което би трябвало да приемате, зависи напълно от това, какъв брой грама въглехидрати би трябвало да консумирате на ден.

Ако спазвате кетогенна диета, банкет на въглехидрати под 50 г дневно, несъмнено, няма по какъв начин да включите доста плодове. Това обаче не прави този вид диети нездравословни, а в противен случай. След подобен вид хранене можете да редуцирате непотребните килограми и да се излекувате от някои болести.

Къпини, малини, боровинки и ягоди са най-ниско въглехидратните плодове. Можете да ги приемате когато и да е вместо сладки десерти.

Възможно ли е да одобряваме повече плодове от нужното?

 Количество плодове на ден

Когато ядете плодове, е доста мъчно да прекалите с количеството. Това е по този начин, тъй като плодовете са с доста високо наличие на вода и фибри, което ги прави доста засищащи. Много е евентуално да се почувствате сити даже единствено след едно парче.

Проучванията откриват, че можете да консумирате плодове във всевъзможни количества. Най-добрият вид обаче е, в случай че те са част от добре уравновесен хранителен режим.

Кое е вярното количество плодове дневно?

Общата рекомендация за банкет на плодове и зеленчуци е минимум 400 г дневно или пет порции по 80 година Това произтича от обстоятелството, че откритото количество се свързва с по-нисък риск от гибел и болести като инсулт и рак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР