Плодовете и зеленчуците са основна част от здравословното хранене и

...
Плодовете и зеленчуците са основна част от здравословното хранене и
Коментари Харесай

Плодовете, зеленчуците и какво се случва, ако не ги консумираме

Плодовете и зеленчуците са съществена част от здравословното хранене и най-лесният метод да си набавим всички нужни хранителни субстанции. А в случай че по една или друга причина не ги консумираме или участват в прекомерно дребни количества в нашата паница, резултатът няма да закъснее.

Раздразнение и липса на централизация

Това се случва, когато пропуснем плодовете, понижим въглехидратите и консумираме най-много протеин. Мозъкът ни се нуждае както от глюкоза, по този начин и от въглехидрати, с цел да действа вярно. А най-здравословният метод да си ги набавим са точно плодовете.

Затруднено храносмилане

Плодовете са доста богати и на фибри, а те са от значително значение за положителното храносмилане. Освен това, фибрите контролират апетита и равнищата на кръвна захар, понижават и холестерола.

Недостигът им пък води до по-висок риск от затлъстяване, сърдечно-съдови болести и даже някои типове рак. Много е допустимо да страдаме и от запек, който е доста нездравословен за организма поради задържането на отрови.

Суха и раздразнена кожа

Плодовете и зеленчуците са един от главните източници на витамин А и витамин С, които са от значително значение за здравето и красивия тип на кожата. Те са антиоксиданти, които ни защищават от свободни радикали, а без тях кожата ни е суха и несъмнено не наподобява свежа.

Недостиг на витамин К

Когато нямаме задоволително от него в организма, кръвта ни не може да се съсирва вярно, а костите ни са по-податливи на контузии. Най-добрият източник на този витамин са зеленчуците с тъмнозелен цвят.

Повече калории

Ако одобряваме повече плодове и зеленчуци, ще понижим приема на други храни с по-високо наличие на калории. Така че точно те са най-прекия път към тънка талия и по-малки показания на кантара, написа Eat This, Not That.

Умора

Ако не си набираме задоволително витамин С, ще се усещаме изтощени и отпаднали. В по-тежки случаи дефицитът води и до отичане и кървене на венците, както и да по-трудно зарастване на раните по тялото.

Възпаления

В плодовете и зеленчуците се съдържат редица субстанции, които се борят с възпаленията в организма. А те са в основата на доста болести. Антиоксидантите и фитонутриентите са от значително значение за хубавичко имунна система. Затова и в случай че ги одобряваме в задоволително количество, е по-малко евентуално да сме заболели постоянно.

Лошо въодушевление

Различни проучвания демонстрират, че хората, които ядат плодове и зеленчуци, са по-щастливи от тези, които не го вършат. Този резултат учените считат, че се дължи на огромното количество антиоксиданти, които одобряваме с тях.

Схващане

Плодовете и зеленчуците са добър източник и на калий, който поддържа мускулите и естественото действие на нервната система. При дефицит се получават схващания и болки в разнообразни елементи на тялото. Може да страдаме от мускулна уязвимост или изтръпване на крайниците. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР