Плевенският Драматично-куклен театър Иван Радоев“ се включи в Националния протест

...
Плевенският Драматично-куклен театър Иван Радоев“ се включи в Националния протест
Коментари Харесай

Плевенският ДКТ „Иван Радоев“ се включи в Националния протест „НАРОД без КУЛТУРА е народ БЕЗ БЪДЕЩЕ!“

Плевенският Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ се включи в Националния митинг „ НАРОД без КУЛТУРА е народ БЕЗ БЪДЕЩЕ! “, проведен от Съюза на артистите в България, Национален фонд „ Култура “, КНСБ, „ КТ „ Подкрепа “ с искане за увеличение на бюджета на хората, работещи в региона на театралните изкуства като театри, опери, оперети, филхармонии, духови оркестри.

Точно в 12:00 часа пред ДКТ „ Иван Радоев “ в Плевен артисти и чиновници в театъра излязоха, с цел да изразят своята съпричастност към националния митинг.



Актьорът от плевенския спектакъл и ръководител на Съюзната организация на артистите за Плевен, Георги Ангелов сподели:

„ В България духовността се унищожава доста от дълго време – от 34 години. Навремето внимание ни обърна проф. Елка Константинова като министър на културата, както и Ивайло Знеполски, които се опитваха да трансформират нещо в областта на културата.

Един народ без просвета ще бъде пропуснат доста бързо, а в тези 34 години постепенно и несъмнено се прави всичко допустимо образованието и културата да бъдат унищожени ”.



Георги Ангелов напомни, че Плевенският трагичен спектакъл е един от положителните в страната.

Според шефа на ДКТ „ Иван Радоев “, казусът не е в парите:

„ Проблемът е в отношението, в осъзнаването, какво съставляват културата и образованието. Ако ние си мислим, че парите, дадени за просвета и обучение са празна работа, какво се получи? Дадоха повече пари на сътрудниците от образованието, и какви са резултатите.



През миналите близо 35 години ти показваш на обществото, че ученикът може да се качи на главата на учителя, да го бие, да го псува, да се отнася към него пренебрежително, и след това същият този преподавател ще възпитава децата ни “. Според Кабаков е нужна държавна политика в региона на културата за 10, 20, даже 50 години напред.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР