Плевенчанинът Илия Петров е познат като живия компютър на своите

...
Плевенчанинът Илия Петров е познат като живия компютър на своите
Коментари Харесай

Всеки може да се нсучи да смята бързо чрез новото смятане на превенчанина Илия Петров



Плевенчанинът Илия Петров е прочут като " живия компютър " на своите съграждани. Той е изобретател на новото броене и споделя, че човешкият мозък е жива сметачна машина н детектор на неточности. Таблицата за умножение на 21-и век, основана от него от дълго време му е донесла доста оценки и самопризнания на конгреси за открития. Петров, който е на 83 години, още изнася лекции.

Илия Петров е измежду откривателите на днешното време, спечелили популярност за България посредством неговата истинска концепция за бързо броене.

Методиката, която е дадена, е с умножение и без умножение. Интересен е фактът на дейностите без умножение. Произведенията на двуцифрените, трицифрените, четирицифрените цифри могат да се получат напряко в един ред без да се умножават цифрите, като умножаващите числа се трансформират в числа от 1 до 9 и се броят отново от 1 до 9 и се записват за секунди напряко в един ред.

Трябва човек да вникне в процесите, да настройки мозъка си към това ново мислене и всеки може да извърши това деяние. Особено е забавно за децата, те го усвояват за минути, като игра.

За какво ще послужи откритието:

Това изобретение е развиване на човешкия мозък. Човешкият мозък не може да стои на едно равнище. След това ние не би трябвало да мислим, че щом имаме компютри, имаме калкулатори и т. н. би трябвало да оставим мозъка да линее. Ние научаваме децата да мислят. Иначе по какъв начин можем да отречем компютрите и калкулаторите. Това е огромно достижение. Те са работа не за образование, образованието би трябвало да мине през мозъка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР