Плевен. Щастлив съм да открия това специално събитие, което вече

...
Плевен. Щастлив съм да открия това специално събитие, което вече
Коментари Харесай

Евродепутатът Момчил Неков: В новата Обща селскостопанска политика вървим към обвързана подкрепа за мед

Плевен. Щастлив съм да открия това особено събитие, което към този момент 17 години дава опция на пчеларския бранш да обменя опит, да комуникира проблеми и най-много да изисква. Радвам се, че секторът е единен и има упоритост да се развива, това може да се каже за доста малко аграрни браншове в България “, с това Момчил Неков приветства многочислените гости на ревюто „ Пчеларство - Плевен 2019 “, което беше намерено от него. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата .
Българският евродепутат разгласи, че Екологичен потенциал застава на страната на българските пчелари и след негово гледище, институцията изисква производството на мед да бъде включено измежду стратегиите за обвързана поддръжка. „ Новината за финансовата помощ за пчеларите е добра, поддръжката е мощно нужна. Но не можем да се заблуждаваме, че нещата ще се оправят единствено с това. Секторът има доста проблеми, а хората заети в него стачкуваха преди по- малко от два месеца, и освен поради невъзможността да се оправят с избраните все още помощи. “ сподели по мотива Неков.
„ От друга страна през предходната година в Екологичен потенциал приехме Доклада за пчеларството, където бяха включени ограничения за по-добро финансиране, справяне с съществуването на подправен мед на пазара, проблемите с етикетирането и опазване на разнообразието от районни типове пчели. В този отчет, както и в този, който приехме за пестицидите, държах особено внимание да се обърне на оправянето на казуса с незаконните препарати, импорт от страни отвън Европейски Съюз, които въздействат върху смърността и тровят пчелите. Важно е да следим обстановката и да подкрепяме бранша, тъй като даже в този момент на средностатистическия жител на Европа, да му се коства незначителен казусът със съхраняването на пчелите и тяхното видово многообразие, техните проблеми повлияват цялата екосисистема “, сподели Момчил Неков.
На ревюто Неков се срещна с представители на бранша и взе присъединяване в конференция. Той разяснява, че 84% от растителните типове и 76% от производството на храни в Европа зависят от опрашването от пчели. В стопански параметри, това са 14,2 милиарда евро годишно. „ Това не трябва да се подценява, значимо е да има такива конгреси като този, с цел да се срещаме с хората, които се оправят с тези проблеми всеки ден и да ги поддържаме. Комуникирам с тях от години, знам, че те правят доста значима работа за биоразнообразието. Трябва да поставяме старания в подпомагането на бранша, тъй като той въздейства и върху доста други аграрни браншове. “
През декември 2018 Момчил Неков внесе ремонти в ОСП характерно свързани с опрашването и на бранш Пчеларство като цяло.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР