Плевен. От 09.00 до 11.00 часа ще се проведе третият

...
Плевен. От 09.00 до 11.00 часа ще се проведе третият
Коментари Харесай

Ще се проведе първият присъствен тест по биология за бакалавърските специалности в Медицински университет – Плевен

Плевен. От 09.00 до 11.00 часа ще се организира третият кандидатстудентски изпит на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) - присъствен тест по биология за бакалавърските специалности. Той е проведен в образователните зали в постройката на Ректората на висшето учебно заведение при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения – стеснен брой претенденти в залите, съблюдаване на отдалеченост, обезпечени защитни средства и стерилизация. Кандидатите би трябвало да се явят на изпита с маски, а пропускането им в залите ще се реализира от 08.00 до 08.30 часа. Това оповестиха от пресцентъра на МУ-Плевен .

От Университета показват, че тази година огромна част от претендентите за бакалавърските специалности се възползваха от множеството благоприятни условия в кандидатстудентската акция - кандидатстване онлайн на предварителните проби по биология. Друга част от зрелостниците ще употребяват оценката от матурата си по биология в конкуренцията. Няколко са опциите на кандидат-студентите за присъединяване в класирането за специалностите на Факултетите „ Обществено здраве “, „ Здравни грижи “ и на Медицинския лицей – с оценка от теста по биология от изпитните сесии – онлайн или присъствени; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по желание.

Бакалавърските специалности във Факултет „ Здравни грижи “ са „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “; във Факултет „ Обществено здраве “ - „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “, „ Опазване и надзор на публичното здраве “ и „ Социални действия в опазването на здравето “, а в Медицински лицей - „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “, „ Помощник-фармацевт “ и „ Медицинска козметика “. От 2019 година МУ-Плевен започва и банкет за новоразкритата магистратура по „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “ в задочна, платена форма на образование, след приключена бакалавърска степен. Висшето учебно заведение резервира приема по компетентност „ Социални действия “ в платена форма на образование.

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) организира целогодишна кандидатстудентска акция под мотото „ Успяваме дружно “ с образуване на електронни срещи с кандидат-студенти и осъществяване на повече изпити, които се редуват в онлайн и присъствена форма. Всички присъствени събития са съобразени с динамичната епидемиологична конюнктура в страната и рекомендациите на виновните институции, за ограничение разпространяването на корона вируса и обезпечаване на цялостна сигурност на кандидат-студентите.

В 8.40 часа в зала „ Асклепий “ на Ректората, на случаен принцип от кандидат-студент ще се извърши тегленето на разновидността на кандидатстудентския тест по биология за бакалавърските специалности. Това ще се случи в наличието на ръководителя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доцент Милена Атанасова, ръководителя на Техническата комисия за банкет на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и публицисти.

От МУ-Плевен акцентират, че използването на защитни маски в деня на изпита е наложително за всички.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР