Плевен. Общински съвет - Плевен одобри на свое заседание предложението

...
Плевен. Общински съвет - Плевен одобри на свое заседание предложението
Коментари Харесай

Плевен: Общинският съвет одобри предложение за поемане на кредит от „Регионален фонд за градско развитие“

Плевен. Общински съвет - Плевен утвърди на свое съвещание предлагането Община Плевен да обезпечи финансирането на планове посредством вдишване на дълготраен дълг под формата на заем от „ Регионален фонд за градско развиване “ АД и съфинасираща интитуция - банка, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Общината се подрежда измежду първите ползватели на фонда.
Местният парламент гласоподава също да бъде осъществен главен ремонт на пл. „ Свобода “ и пешеходната улица „ Васил Левски “ в сектора до пл. „ Стефан Стамболов “, както и възобновяване на постройката на автогарата в Плевен и автобусните браншове.
Прието бе и предложение за кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране по Проект „ Красива България ” 2019 година за ремонт на покрив и вътрешни фасадни стени на Центъра за подкрепяне на личностно развиване в града. Собственото присъединяване на Общината в общия бюджет на плана възлиза на 55 %.
На днешното си съвещание Общински съвет – Плевен одобри още План-сметка за приходите от такса битови боклуци и разноските за услуги по събирането, извозването и обезвреждането им и чистотата на територията на общината. През 2019 година таксата остава без смяна.
Виолета КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР