Плевен. Незаконен улов на риба от водите на река Дунав

...
Плевен. Незаконен улов на риба от водите на река Дунав
Коментари Харесай

Установен е незаконен улов на риба от водите на река Дунав

Плевен. Незаконен улов на риба от водите на река Дунав е открит при взаимна инспекция на полицейски чиновници на районно управление (на МВР) - Никопол, екип на РДГ – Ловеч и ИАРА – Плевен. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На 2 декември на към 50 метра от плажната линия на Никопол, били открити 36-годишен и 46-годишен, и двамата от крайдунавския град.

Изяснено е, че посредством техническо оборудване с електрически ток те уловили нелегално риба. До моторна лодка на брега на реката били открити 7 сома с общо тегло 28 кг и шаран, тежащ 14 кг.

Иззети са също техническото устройство за улов, акумулаторна батерия, кеп, приспособен с кабел за зареждане с електрически ток, както и рибарската лодка.

При последвало претършуване във фургон, населяван от 36-годишния, били открити 2 куб. м дърва за огрев. Съставен е акт по Закона за горите, а от чиновници на ИАРА - Плевен - различен акт по Закона за риболовство и аквакултури. Двамата извършители били арестувани за период до 24 часа. За закононарушение по член 238, алинея 2 от Наказателен кодекс е известен прокурор при районната прокуратура, работата по случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР