Плевен. Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско

...
Плевен. Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско
Коментари Харесай

Почетният консул на Хашемитско Кралство Йордания Н. Пр. д-р Хасан Бармауи бе на посещение в Плевен по инициатива на председателя на ПП АБВ Румен Петков

Плевен. Н. Пр. доктор Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания, бе на посещаване в Плевен по самодейност на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков и със съдействието на Анастас Терзобалиев, консултант по връзките с арабските страни. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .

В рамките на визитата консулът посети Медицинския университет, където се срещна с управлението на образователното заведение. Д-р Бармауи се срещна със актуалните медицински технологии и образователните стратегии в разнообразни посоки, в това число и с тези, които се преподават и на британски език. Медицинският университет в Плевен образова студенти от над 40 разнообразни страни. Ръководството на университета получи покана от доктор Бармауи за аудиенция в столицата Аман, където пред представителните институции там да бъдат показани опциите за образование на йордански студенти, както и опцията за взаимоотношение сред двете страни в региона на опазването на здравето.

Н. Пр. доктор Хасан Бармауи се срещна и с кмета на Плевен Георг Спартански, където консулът показа проектомеморандум за побратимяване на Плевен с третия по величина град в Кралство Йордания – Зарка. Двата града в бъдеще ще се сътрудничат в разнообразни посоки, като стопанска система, просвета, земеделие, туризъм, индустрия и обучение. Споразумението се чака да бъде подписано при започване на идната година, след което се възнамерява организирането на бизнес конгрес, като последваща стъпка на взаимоотношение. На събитието, което ще е с поддръжката на Политическа партия АБВ и ръководителя Румен Петков, ще бъде показан и пакет от начинания от наша страна към йорданския бизнес, като фактор за увеличението на комерсиалното салдо на двете страни.
С напъните на почетния общоприет консул, Плевен ще бъде деветият град у нас, който ще бъде побратимен с град в Хашемитско Кралство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР