Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за

...
Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за
Коментари Харесай

Плевен е стратегическо място за инвестиции

Плевен е стратегическо място и има всички нужни предпоставки за привличане на нови вложения. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с построяването на автомагистрала "Хемус ". Само на към 50 км. от града е и връзката по река Дунав с Германия и река Рейн. Така Мирослав Петров, претендент на ГЕРБ за кмет на Плевен, показа пред южнокорейския вложител и производител на електрически автомобили Сеонг Хо Банг бизнес опциите в града, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Двамата са създали оглед на евентуални терени към град Плевен, посетили са индустриалните зони на града и са разискали опциите за създаване на фабрика за електрически автомобили и електробуси в района.

Освен тези преимущества, има опция за създаване на карголетище в района. Налице е и план за доизграждане на съществуващата писта за тест драйф на колите. В Плевен има няколко професионални гимназии с друг профил и Висше военновъздушно учебно заведение, от които излизат готови хора, които биха могли да работят в автомобилната промишленост. Така Мирослав Петров от ГЕРБ означи опциите, които дава Плевен на евентуалните вложители.

Днес Плевен е административен център на едноименните община и област Плевен и е най-голямото икономическо ядро на Северозападния стопански регион. В края на предходната година градът има население 96 610 души и е седмият по население в България и третият по величина в Северна България, след Варна и Русе.

Според господин Банг този град е предпочитана локация за създаване на цех за леки и лекотоварни електрически автомобили. Планираното произвеждане е високотехнологично и съобразено с най-високите екологични условия на Европейския съюз.

Тази инвестиция може да бъде знакова за Плевен и за България, безапелационен е Стамен Янев - началник на Българската организация за вложения. "Готови сме от страна на страната за подпомагане, даване на насърчителни ограничения и бързи административни процедури, както и за подкрепяне построяването на нужната инфраструктура ", споделя още Стамен Янев. Той и изпълнителният шеф на автомобилния клъстър Любомир Станиславов дадоха рекомендации по какъв начин да се развие индустриалната зона. Те се съгласиха, че развиването на пътните и интермодални връзки сред Плевен и автомагистрала "Хемус " би трябвало да са основни планове през идващите две години, тъй че Плевен да е изцяло подготвен за вдишване на новата вълна аутомотив вложения, насочващи се към Северна България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР