Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес

...
Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес
Коментари Харесай

Радостин Василев обеща нова спортна зала на Плевен

" Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес съм извънредно очарован да видя тези младежи. Знам какъв брой е мъчно да си треньор, да си педагог, да си родител на едно младо дете, което няма къде да тренира ".

Това съобщи министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който откри акцията на " Стандарт " " 10 аргументи младите да останат в България ". Нейният старт бе в Града на героите Плевен. Началото й съответства с интернационалния ден на спорта, който бе маркиран в Градската градина.

Ето какво сподели още министър Василев:

Честит ден на спорта на всички.  Благодаря Ви, господин Спартански, благодаря на вестник „ Стандарт “ за поканата. За мен е чест да участвам на събитие, в което виждам толкоз доста деца. През последните 5 месеца, през които аз съм министър на спорта участвам и почитам най-вече събития, в които има деца, тъй като изклчително дълго време, децата, младежите, бяха забравени от спорта за сметка на спорта за високи достижения.

Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес съм извънредно очарован да видя тези младежи. Знам какъв брой е мъчно да си треньор, да си педагог, да си родител на едно младо дете, на едно момче или момиче, което няма къде да тренира. Редица от вас изпратиха до мен и Министерството на спорта фотоси за положението на националнта спортна база в Плевен, зала „ Спартак “, в която може би тези дечица упражняват в студа през зимата и в тази връзка аз съм подхванал нужното в качеството си на министър тази зала да има отопление, вентилация и климатизация.

Най-накрая, след толкоз доста години, община Плевен завоюва план в Министерство на младежта и спорта и ще я направи тази зала, също така те завоюваха още един план, с цел да я направят по-красива.

Поел съм един огормен ангажимент към Плевен, който  се надявам всички тези деца да могат да го употребяват и това е спортна зала в Плевен. След два несполучливи опита, 30 години забвение в нашия град, този план ще се осъществя. Естествено, доста мъчно стартират все още нещата. Има хора, които не желаят Плевен да има своя спортна зала, хора, които пробват да ни пречат.

Но аз до момента в който съм на този пост, допускам, че ще ни стигне времето за това, ще остана, с цел да направя най-хубавата спортна зала в Плевен и да могат тези деца да не упражняват и да не играят в руини на студено.

За 5 месеца в министерството на спорта сме се трансформирали в служители на реда, следователи, към този момент съм и раследващ публицист неотдавна. Показвам безбразията, които са се вършели в спорта и които в действителност унищожиха спорта. Надеждата ми е, че всички тези дечица няма да се откажат, тъй като пътят от един гений до големия спортист преди всичко е трудът. А никой не желае да поставя труд тук-там, в които мъчно се съществува.

Моята цел като министър е да давам посоката. Посоката е всеобщ спорт. Спорт за всички, средствата на страната да отиват за спортна инфраструктура.

Спиране на грабежа в спорта, който, повярвайте ми, е бил на равнища, които водят до това през днешния ден да нямаме къде да упражняваме. Обещавам ви да бъда изцяло откровен с вас и Плевен в действителност ще има спортна зала, каквото и да ми коства това!

Благодаря ви!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР