Пленумът на Висшият съдебен съвет (ВСС) прие да обедини и

...
Пленумът на Висшият съдебен съвет (ВСС) прие да обедини и
Коментари Харесай

ВСС прие да обедини и разгледа и двете предложения за освобождаване на главния прокурор

Пленумът на Висшият правосъден съвет (ВСС) одобри да сплоти и прегледа взаимно, всъщност, и двете оферти за освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев –  на някогашния длъжностен министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов от 2021 година и на сегашния министър на правораздаването Надежда Йорданова.

Заседанието с общо разглеждане ще се организира на 18 май.

Днес Висш съдебен съвет откри втора процедура за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев по предложение на някогашния длъжностен министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов от 2021 година Членовете на съвета одобриха предлагането за постоянно и възможно. На 4 април Висш съдебен съвет одобри да открие процедура за освобождение на Иван Гешев от длъжността основен прокурор, само че по предложение на министъра на правораздаването Надежда Йорданова.

Снощи изтече последният период, в който магистратите можеха да се кандидатират за членове на Висшия правосъден съвет.

Най-много съдии са се кандидатирали за членове на Висш съдебен съвет. Това сочат данните, поместени на страницата на кадровия орган. Така, в последна сметка, за бъдещите три гласувания, документи са подали 26 души. Предстои процедура по допустимост на база подадени документи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР