Пленумът на БСП реши да свика 49-ия Конгрес на партията

...
Пленумът на БСП реши да свика 49-ия Конгрес на партията
Коментари Харесай

Вътрешната опозиция в БСП едва не отхвърли извънредния конгрес на Нинова

Пленумът на Българска социалистическа партия реши да свика 49-ия Конгрес на партията на 28 октомври. Това стана на днешното съвещание на Националния съвет на левицата. Конгресът ще е в зала 1 на НДК и ще стартира в 10 ч., оповестиха от пресцентъра на партията.

Дневният ред на съвещанието ще е " Българска социалистическа партия - опция за България, Председателството на Съвета на Европейски Съюз - опция за страната ни и Бюджет 2018 - стопанска система, приходи, правдивост. "

До привикване на Конгрес на партията можеше да не се стигне, откакто при започване на днешното съвещание делегатите в залата оспориха смисъла, периода на привикване и плана за дневен ред на Конгреса, пожелан от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По предложение на члена на пленума и някогашен народен представител Димитър Дъбов насрочването на съвещанието на най-висшия партиен орган за 28 октомври въобще да отпадне от разискванията през днешния ден не се одобри единствено с 4 гласа - 50 души гласоподаваха " за " концепцията му, а 54, срещу.

Според Дъбов няма смисъл от Конгрес с подобен дневен ред. По думите му би трябвало да се разисква по какъв начин Българска социалистическа партия са били " размазани " на провелите се предходната седмица частични избори.

Георги Божинов пък изрази удивление за какво би трябвало да се създава различен бюджет, какъвто Нинова изиска да показа като алтернатива на ръководещите при внасянето им на държавния бюджет за 2018 година Той счита, че за две седмици мъчно ще може да се свърши тази работа.

Сред другите решения на партията беше и да издигне кандидатурата на Сергей Станишев за нов мандат отпред на Партията на европейските социалисти (ПЕС).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР