Плененият от руската армия бесарабски българин Димитър Бурлаков е с

...
Плененият от руската армия бесарабски българин Димитър Бурлаков е с
Коментари Харесай

Сестрата на пленения от руснаците Димитър Бурлаков: Орденът на Зеленски за нас е нищо! Ние знаем, че той е герой

Плененият от съветската войска бесарабски българин Димитър Бурлаков е с два счупени крайници, за него се грижат във военна болница, това описа по bTV неговата сестра Райна Манждукова. Тя сподели, че огромната вяра на фамилията е, че бордовият механик, оживял след свалянето на украински хеликоптер, ще бъде сменен.

„ Това, че е жив, е чудото ”, разяснява Манджукова, която съобщи, че по нейна информация, задачата в която е взел участие Бурлаков е била избавителна, а не бойна. Тя обаче акцентира, че това няма по какъв начин да се разбере сигурно сега.

Манджукова описа, че фантазията на брат ѝ е била да лети, по тази причина не е приел поканата да се реалокира да живее в България, тъй като не може да учи във военно учебно заведение като непознат жител. Той не съумял да стане боен водач на аероплан, само че като схванал, че бордовите механици на хеликоптерите летят, се е ориентирал към тази специалност.

На въпрос какво значи за фамилията на Бурлаков това, че украинският президент Зеленски го отличи с медал за военните му достижения, Манджукова отговори: „ Честно ли? Нищо. Ние знаем, че той е воин ”. Сестрата на пленения бесарабски българин сподели също, че не може нищо да направи за размяната на брат ѝ, само че се надява, в случай че тя се случи, той да пристигна да се възвръща в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР