Племето, което посреща гостите си със секс. Химба е африканско

...
Племето, което посреща гостите си със секс. Химба е африканско
Коментари Харесай

Племето, което посреща гостите си със секс

Племето, което посреща гостите си със секс . Химба е африканско племе в Намибия, което наброява близо 50 хиляди души. Тези хора не знаят коя година е, не знаят възрастта си, само че с епохи поддържат своите обичаи. От 16-ти век племето води полуномадско битие. “ Парите не дават живот “, споделят хората от това чудато африканско племе.

При тях е всекидневно дамите да се занимават с действия като доене на крави и развъждане на деца, до момента в който мъжете вървят на лов и от време на време отсъстват за доста дълго време.

Химба са полигамно племе, в което девойките се омъжват за  мъже, които са определени от бащите им, когато стигнат пубертета.

Те живеят спокойно в продължение на епохи в пустинята и то с голям дефицит на вода.

ТРАДИЦИИ

Вождът на Химба поема нелеката задача да поддържа огъня денонощно. Според тях свещеният огън съставлява Духа на племето, връзката сред “онзи ” и този свят. Тази традиция на племето Химба обезпечава разцвет и живот на народа. Огънят изгасва единствено когато вождът почине. Задължение на лидера е да следи спазването на разпоредбите и традициите по време на брака, раждането на дете и други ритуали на племето.

Една от най-изконните и необикновени за западната цивилизация обичаи, които Химба съблюдават до през днешния ден, е обвързвана с правилото всеки посетител, пристъпил прага на дома на мъжа, да прави секс с домакинята.

“Когато посетител почука на вратата, мъжът демонстрира своето утвърждение и наслаждение от това, че вижда госта си, с обичая „ окужеписа омуказенду “ – дамата се дава на госта да спи с нея, а брачният партньор отива да спи в друга стая. Ако липсва друго свободно помещение, стопанинът спи на открито. А жена му, без значение дали желае, или не, е длъжна да се съобрази с ритуала ”, показва „ Гардиън “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР