Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, е

...
Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, е
Коментари Харесай

Племенничка на аятолаха призова светът да прекъсне връзките ...

Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, е призовала държавните управления по света да пресечен връзките си с Иран поради насилието на иранските управляващи против стачкуващи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Видеоклипът с този апел на Фариде Морадхани - квалифициран инженер, чийто татко е изтъкнат ирански опозиционер и женен за сестра на Хаменей - е станал известен из обществените мрежи, откакто опозиционната организация ХРАНА заяви, че тя е задържана на 23 ноември.

" О, свободни хора, бъдете с нас и кажете на вашите управници да спрат да поддържат този кървясъл режим, който убива деца ", споделя Морадхани във видеото.

" Този режим не се придържа към нито един от своите религиозни правила и не знае други правила с изключение на силата и запазването на властта ", прибавя тя.

Според ХРАНА в почналите преди повече от два месеца демонстрации из цялостен Иран до момента са починали 450 протестиращи, включително 63 малолетни. Убити са и 60 чиновници от силите за сигурност, а 18 173 стачкуващи са арестувани. Протестите стартират във връзка гибелта на млада жена в арест на нравствената полиция, само че след това прерастват в политически с искане за събаряне на режима на аятоласите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР