Playing against type – в буквален превод означава „да играеш

...
Playing against type – в буквален превод означава „да играеш
Коментари Харесай

„Джуманджи“ – забавната алтернатива в киносалона

Playing against type – в дословен превод значи „ да играеш против типаж “ и е дребен актьорски термин, който трябваше да обясня на един от най-хубавите ми другари, откакто излязохме от киносалона, удовлетворени и усмихнати след прожекцията на „ Джуманджи: Добре пристигнали в джунглата “.

На процедура този термин се употребява, когато артист или актриса играе дадена роля, която е в контраст на неговите или нейните лични качества и характерности. Обичайните резултати от „ играта против типаж “ са три и като дам образци за всеки от тях, ще обясня и най-точно какво значи термина.

В „ Дракула “ на Франсис Форд Копола от 1992 година Киану Рийвс „ играе против типаж “

носи старовремски костюм и прави смехотворни опити да звучи като англичанин, когато цялото му лъчение просто крещи, че това е Киану Рийвс и той няма място в този филм, нито в тази роля. Резултатът е, че фенът се усеща като изваден от сцените с негово присъединяване и като че ли следи неприятен клас по актьорско майсторство.

1992, Keanu Reeves, Sadie Frost, Anthony Hopkins and Gary Oldman -
Promo Dracula, Ph: Fabrizio Gianni. More photos https://t.co/5Eq733OORC pic.twitter.com/M27KoFPjYt
— Keanu Russian Club (@Keanu_RusClub) 3 април 2017 година
В „ Клубът на купувачите от Далас “ Матю МакКонъхи,

чаровният бабанка от Тексас, играе раздразним хомофоб, който отслабва фрапантно в резултат на това, че заболява от СПИН. Резултатът е, че МакКонъхи показва невиждани до тогава измерения на актьорските си качества и по тази причина резонно завоюва „ Оскар “ за основна мъжка роля “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР