Плавно нарастване на случаите на COVID-19 през последните две седмици

...
Плавно нарастване на случаите на COVID-19 през последните две седмици
Коментари Харесай

В Испания отчитат ръст на новозаразените, властите: Няма място за тревога

Плавно повишаване на случаите на COVID-19 през последните две седмици се следи в Испания. Те към този момент са над 100 на 100 000 поданици, само че все пак министърът на опазването на здравето Каролина Дариас твърди, че няма мотив за терзание.

В изявление за испанската държавна телевизия министър Дариас съобщи, че при 90% имунизирано население над 12-годишна възраст е образец за останалите страни по света и за разлика от тях няма сериозен мотив за терзание от нова вълна.

В момента върви акция по слагането на бустерна доза на имунизираните над 70-годишна възраст и на уязвимите групи, само че към момента няма решение дали е нужно да се слага трета доза и на по-младите, предава БНР.
свързани новини2353на 24.10.20213616на 27.10.2021
Самата Дариас не е последовател на наложителното налагане на самостоятелните райони на потреблението на зеления европейски документ. Според нея, Covid паспортът би трябвало да се употребяват по преценка на самите райони и то в обособени браншове, като нощните заведения и заведенията за хранене, а не на всички места както в други страни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР