Плаващ под малтийски флаг кораб, принадлежащ на българска компания, е

...
Плаващ под малтийски флаг кораб, принадлежащ на българска компания, е
Коментари Харесай

Кораб, който е българска собственост, бе пленен край Йемен

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд, принадлежащ на българска компания, е бил взет на абордаж след случай в Арабско море покрай остров Сокотра в Йемен, оповестява английската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey), представена от Ройтерс.

Според " Амбри ", риболовният транспортен съд, който плаваше под ирански байрак в региона, авансово изключил сигнала си за идентификация шест часа преди случая, покрай мястото, където корабът за насипни товари наподобява се е отклонил от своя курс. Компанията добави, че преди този случай, риболовният транспортен съд, плаващ под ирански байрак, е бил в офшорната зона на Сомалия.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) също удостовери, че е получила сигнал за злополучие от кораб, на който незнайни лица са се качили източно от Босасо, Сомалия. Инцидентът е локализиран покрай остров Сокотра в Йемен.

Преди този случай, вноември, корабът " Галакси лийдър " с двама български жители на борда беше похитен от йеменски бунтовници в Червено море и по последни данни се намира в йеменското пристанище Ходейда. Хутите обявиха, че са завладели кораба като реакция на израелски дейности в Ивицата Газа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР