Платформата за търговия на българина Влад Тенев Robinhood съкращава голяма

...
Платформата за търговия на българина Влад Тенев Robinhood съкращава голяма
Коментари Харесай

Robinhood на българина Влад Тенев съкращава служители

Платформата за търговия на българина Влад Тенев Robinhood редуцира огромна част от своите чиновници, които работят цялостен работен ден. Компанията разгласи решението си с претекста, че се постанова да компенсира разноските на фона на забавящото се търсене на нейните услуги. Към момента съкратени ще бъдат 7% от работещите, оповестява The Wall Street Journal.

Новината за съкращенията идва седмица откакто Robinhood разгласи, че купува компания за финансови технологии X1 Inc за към $95 милиона. Ходът е в търсене на нови потоци от доходи, с цел да се опълчи на слабостта в главното си звено за търговия.

Още през 2022 година от компанията оповестиха съкращения на работни места и обявиха, че ще трансформират организационната си конструкция, с цел да подтикват по-голяма дисциплинираност на разноските.

Robinhood изигра решаваща роля и стана световен водач измежду търговците на дребно по време на пандемията, когато доста хора започнаха да влагат на борсата средствата си. Сега обаче потребителската база се свива, най-вече поради инфлацията.

През последното си тримесечие Robinhood надмина прогнозите за приходите на Wall Street, защото бързото повишение на лихвените проценти на Федералния запас на Съединени американски щати усили приходите от лихви.

Главният изпълнителен шеф на Robinhood Влад Тенев разгласи напролет на 2022 година, че платформата за онлайн търговия ще редуцира 9% от чиновниците си, защото акциите на компанията доближиха ново дъно. Тенев разяснява, че финансовото положение на Robinhood въпреки всичко остава положително с баланс от над $6 милиарда. Първата вест за идни съкращения пристигна в миг след доста нарастване в броя на чиновниците.

От началото на 2020 година компанията усили чиновниците си от 700 на над 3800.

Байджу Бхат и Влад Тенев основават Robinhood през 2013 година. Преди това двамата са били сътрудници в Станфордския университет. Днес всеки от тях има по към 8% от компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР