Платформата за търговия на акции без комисионни Robinhood, която преди

...
Платформата за търговия на акции без комисионни Robinhood, която преди
Коментари Харесай

Международната финтех компания, създадена от българин, скоро може да струва $8 милиарда

Платформата за търговия на акции без комисионни Robinhood, която преди няколко месеца дебютира в Европа, скоро може да коства 8 милиарда $. Компанията е напът да притегли нов кръг от вложения, който да ѝ помогне да доближи тази капитализация, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Според информацията Robinhood ще притегли най-малко 250 милиона $ от вложители, измежду които е и водачът Sequoia Capital. При последния рунд от финансиране компанията съумя да доближи 7,6 милиарда $. Преди актуалният подобен от сдружението се надяват да привлекат задоволително вложения, с цел да доближат 8 милиарда $.

Засега към момента няма финализирани покупко-продажби, а представителите на Robinhood и Sequoia отхвърлят коментар.
 Robinhood дебютира в Европа
Финтех компанията за $7,6 милиарда, основана от българин, дебютира в Европа

От 2020 година

Заради интензивно увеличение на потребителите си през предишния месец платформата имаше редица проблеми, като услугите ѝ на няколко пъти бяха прекратени. При едно от тях - на 2 март, тя се срина за цялата сесия на фондовия пазар, по време на която показателят S&P 500 се изкачи с 4,6%.

След това от Robinhood излязоха с публично известие, в което посочваха, че ще се поучат от позволените неточности и ще работят върху възстановяване на стабилността на услугите си. За същия интервал от компанията регистрираха доходи от към 60 милиона $ или близо три пъти по-големи от тези за същия месец на миналата година.
 Технологичната компания, основана от българин, която към този момент коства $5,6 милиарда
Технологичната компания, основана от българин, която към този момент коства $5,6 милиарда

Дружеството усили 4 пъти пазарната си капитализация единствено за година

Robinhood е учредена преди повече от 6 години от българина Владимир Тенев и неговия бизнес сътрудник Байджу Бат. Двамата се срещат в Станфордския университет. Преди да основат тази компания те имат друга компания - Chronos Research, която се предлага разнообразни принадлежности на хедж фондове и банки за построяването на автоматизирани тактики за търговия.

Самият Влад, както го назовават в Щатите, е роден в България, само че напуща страната като дете през 1992 година дружно с родителите си. Те и двамата работят за Световната банка и упорстват синът им да продължи да се развива във финансовия бранш.

През 2018 година двамата попаднаха измежду избора на уважаваното издание Fortune за най-успешните 40 бизнесмени под 40 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР