Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb планира

...
Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb планира
Коментари Харесай

Airbnb дава на служителите си възможността да работят от разстояние завинаги

Платформата за краткосрочно отдаване чартърен на жилища Airbnb възнамерява да разреши на чиновниците си да живеят и работят, където пожелаят, съобщи Си Ен Би Си.

Подходът на компанията идва в миг, когато редица други компании към този момент гледат на пандемията от ковид като на завършила и връщат личния състав си в офиса.

Главният изпълнителен шеф и съосновател на компанията Брайън Чески заяви за решението в Twitter, като изясни, че заплащането на чиновниците няма да се промени, в случай че те решат да се реалокират.

„ Имате гъвкавостта да живеете и работите в 170 страни, прекарвайки до 90 дни в годината на всяко едно място “, сподели той, без да уточни повода за 90-дневното ограничаване.

В обособен имейл до личния състав Чески сподели, че чиновниците към момента ще се нуждаят от непрекъснат адрес за данъчни цели и за превеждане на заплати.

„ Повечето компании не вършат това заради множеството усложнения, свързани със налозите, заплатите и часовите зони, само че се надявам, че можем да създадем решение с отворен код, тъй че и други компании да могат да предложат тази еластичност “, показва той в имейла.

Служителите на Airbnb ще бъдат персонално виновни за приемането на „ вярно позволение за работа “, сподели Чески, като добави, че компанията със седалище Сан Франциско си партнира с локалните управляващи, с цел да улесни процеса.

Решението идва в миг, когато други компании стартират да пробват да примамят личния състав си назад в офиса, предлагайки разнообразни бонуси и преимущества като обществени събития и безвъзмездна храна. Не всички обаче желаят да се върнат към остарелия режим на работа и някои служащи напущат, с цел да се причислят към компании с по-гъвкави политики за работа от разстояние.

Чески означи, че множеството от чиновниците му ще се срещат персонално на всяко тримесечие в границите на към седмица, като разясни, че някои ще вършат това по-често и че срещите в Zoom имат своите ограничавания.

„ Най-смислените връзки се случват при контакт онлайн. Zoom е превъзходен за поддържане на взаимоотношения, само че не е най-хубавият метод за тяхното задълбочаван. Някои креативен задания се извършват най-добре, когато хората са в една и съща стая “, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР