Платени социологически проучвания или как парите определят предварителните нагласи. Ето

...
Платени социологически проучвания или как парите определят предварителните нагласи. Ето
Коментари Харесай

ПП Глас Народен: Забрана на социологическите проучвания 30 дни преди изборите!

Платени социологически изследвания или по какъв начин парите дефинират " предварителните настройки ". Ето главните частни проучвателен компании, които се занимават със социологически проучвания:
`ПП

`ПП

Парадоксът при социологическите проучвания преди политически избори е, че частни компании изследват публични настройки, за които получават заплащане от частен гарант, а резултатите от тези проучвания се популяризират от частните медии в обществения бранш като достоверни?! WTF???

Колко могат да бъдат достоверни, откакто частните социологически организации зависят директно от облагата, а не от достоверността на проучването.

И главният въпрос:

Ще повтори ли гарант на социологическо проучване, в случай че не е удовлетворен от резултата и какъв брой време ще просъществува организация без облага, в случай че резултатите не задоволяват ползите на клиента?

А клиентите са най-вече политически партии и рядко частни медии. Както и клиент - политическа партия, само че оповестена от организациите като поръчка от частна медия.

Само за информация: На последните избори, гласувалите за партии под 1% са над 4% от действителните гласове, а за актуалните избори социологическите проучвания дават 2% за " други "!

Излишно е да разясняваме действителните изборни резултати и тези на социологическите проучвания преди вота.

Те бързо се не помнят!

Изводът е, че на частни компании, изследващи политически настройки за избор в обществения бранш, резултатите зависят директно от ползите на поръчителя. Затова и на тези социологически проучвания би трябвало да се гледа като на платена обява в политическа акция.

Който заплаща, той поръчва социологическата музика!

Политическа партия Глас Народен е за възбрана на социологически изследвания, свързани с политически настройки, по време на 30 дневната политическа акция преди избори. В останалото време би трябвало наложително да се упоменава поръчителят на социологическото проучване, обвързвано с политически настройки на публичния избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР