Плащанията на покупки с карта в eMAG са се увеличили

...
Плащанията на покупки с карта в eMAG са се увеличили
Коментари Харесай

eMAG.bg отбелязва ръст в онлайн плащанията с карта

Плащанията на покупки с карта в eMAG са се нараснали с 16% в интервала януари-май 2018 година по отношение на същия интервал през 2017 година Тази година 59%* от всички заплащания с карта са осъществени с Visa.

Според маркетинг мениджъра на eMAG България, Тони Стефанова, това се дължи от една страна на рекламните акции, осъществени от онлайн магазина взаимно с Visa, за разпространение удобството на онлайн плащнията с карта, в това число и опцията за несъмнено предпазване данните на картата в потребителския профил на eMAG.bg. А от друга – на естествения растеж в заплащанията с карта. 

По време на футболното лято " Празнуваме FIFA Световното по футбол с Visa в eMAG ". Това е още една акция, която дава на потребителите, закупили в интервала 27 юни - 31 юли с карта Visa: тв приемник, аудио система,система за домашно кино или гейминг подпора, предлагани от еМАG, 10% от цената на направената поръчка, като ваучер за отстъпка при последващо извършване на покупки (максимален размер на ваучера: 200 лева.). eMAG прави уточнението " артикули, предллагани от eMAG ", тъй като на eMAG.bg се оферират и артикули на Маркетплейс търговци. Дали офертата е на eMAG, или на различен търговец – това е маркирано в продуктовите описания.

Макар към момента близо 90% от заплащанията на поръчките в eMAG да се правят с натрапен платеж, от онлайн магазинът чакат тази наклонност да се промени в идващите няколко години. Според Стефана Здравкова – изпълнителен шеф на eMAG България, измененията, влезнали в действие с Общия правилник за отбрана на персоналните данни (ОРЗЛД или GDPR), ще дадат спомагателна сигурност на потребителите. Още повече, че на eMAG.bg те могат да се възползват от варианти като " Запазване на карта " и " Плащане с 1 клик ". Услуги, които разрешават на клиентите да пазарят комфортно и бързо онлайн, без нужда от неведнъж въвеждане на данните от дебитната или кредитната си карта.

*Данни за интервала януари-май 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР