Плащането с рубли е индивидуално решение на всяка държава. Така

...
Плащането с рубли е индивидуално решение на всяка държава. Така
Коментари Харесай

САЩ: Плащането на руски газ с рубли е индивидуално решение на всяка държава

Плащането с рубли е самостоятелно решение на всяка страна. Така представителят на Белия Дом Джен Саки разяснява готовността на избрания отново маджарски министър председател Виктор Орбан да заплати с рубли за съветски газ. Сигналите от Орбан са в раздор с настроенията в други европейски страни застанали зад строги наказания поради съветската инвазия в Украйна.. 

Вероятността Унгария да заплати за съветско гориво с рубли разтревожи някои на Запад. Готовността на унгарския водач в комбиниране с ограничения, които Саки дефинира като „ изкуствено поддържане “ на рублата доведоха до повишаване съветската валута. 

На брифинг в Белия дом, запитана дали Съединени американски щати могат да създадат нещо след оповестената унгарска позиция, Саки отговори:

„ Унгария е съдружник в НАТО и продължава да е. Ние продължаваме да си сътрудничим по редица двустранни ползи и такива от световно естество, които споделяме включително по въпроси за защитата на НАТО и филантропична помощ “, сподели Саки като добави, че заплащането с рубли е „ самостоятелно решение на страните и ние явно сме дали ясно да се разбере каква е нашата позиция “. 

В същото време Саки не даде явен сигнал дали в тази ситуация Съединени американски щати оказват директно напън на съдружника си в НАТО. 

Темата е сензитивна, тъй като съветският президент Владимир Путин в опит да облекчи въздействието на глобите от Запада предизвести Европа, че съветското гориво може да спре, в случай че заплащанията не са в рубли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР