„Плашещо“ нарастване на автомобилите, карани в грешна посока по магистралите на Англия

...
Данните на националните магистрали показват, че през годината до 19
Коментари Харесай

Данните на националните магистрали показват, че през годината до 19 юни са докладвани 872 инцидента, включващи „насрещно идващи превозни средства“.

Това е от 770 през предходните 12 месеца и представлява средно 16 на седмица.

Данните, публикувани в отговор на искане за свобода на информацията, се отнасят до непотвърдени доклади за шофиране в неправилна посока, получени от National Регионалните оперативни центрове на Highways.

Един от най-сериозните инциденти доведе до смъртта на трима мъже, когато 15-годишно момче подкара откраднат микробус в грешната посока по M606 близо до Брадфорд и се блъсна в такси Юни 2022 г.

Полицията на Глостършър наскоро публикува кадри от катастрофа на четири автомобила, причинена от пияна жена, шофирала в грешна посока по M5 близо до Тюксбъри в продължение на повече от две мили миналия октомври.

Предупреждение за летен празничен трафик в Обединеното кралство - къде са критичните точки и кога е най-добре да пътувате?

14 юни 2023 г.: Смята се, че VW Golf, замесен в челна катастрофа с микробус, е бил „умишлено каран в грешна посока при висока скорост“ на M5 в Уорчестършър. 15 април 2023 г.: Възрастен шофьор е карал погрешно надолу по изходен път на M40 при Хенди Крос, Бъкингамшир. Шофьорът, който отби на твърдата рамена, не издържа тест за зрение и предаде книжката си 14 октомври 2022 г.: Мъж загина, след като колата, в която пътуваше, беше блъсната от друга, карана в грешна посока на M6 в Лестършър 5 октомври 2022 г.: A пияна жена караше в грешната посока по М5 в Глостършър повече от две мили, преди да причини катастрофа на четири автомобила13 юни 2022 г.: Трима мъже бяха убити, когато откраднат микробус, управляван в грешната посока по М606 от 15-годишен, катастрофира челно с такси близо до Брадфорд23 януари 2022 г.: Полицай от полицията в Кент беше тежко ранен на M25 близо до Суонли, когато беше блъснат от краден мотоциклет, пътуващ в грешна посока

Шийна Хейг, директор на Националните магистрали по пътната безопасност, каза: „Безопасността е наш основен приоритет и нашите пътни служители се обаждат при стотици хиляди инциденти всяка година, включително сблъсъци, повреди и отломки.

„За щастие броят на докладите за насрещни превозни средства е малък, ние обаче се отнасяме към тях сериозно, като задаваме сигнали, за да предупреждаваме и информираме водачите за всеки сигнал за превозно средство, което се движи в грешна посока по нашите магистрали.

„Ние проектираме нашите магистрали да бъдат възможно най-интуитивни, за да намалим вероятността от всеки, който кара в грешната посока."

Шофьорите, които видят превозно средство, пътуващо в грешна посока, се приканват да се свържат с 999, ако е безопасно да го направят, или да използват SOS телефон на магистрала, за да уведомят властите.

Ограниченията на скоростта обикновено се намаляват до 20 мили в час на участъци от магистрали, където се съобщава, че превозно средство се движи срещу друг трафик.

Прочетете повече:
Новите шофьори под 25 години може да получат забрана за млади пътници
Проучване разкрива най-странното поведение на водача на магистрала във Великобритания

Едмънд Кинг, президент на АА, каза: „Увеличаването на броя на превозните средства, които се движат в грешна посока по магистралите, е плашещо и може да бъде фатално.

Г-н Кинг призова шофьорите да „използват здрав разум“ и да не „разчитат прекалено много“ на сателитната навигация.

Джо Шайнър, Националният съвет на шефовете на полицията, ръководещ охраната на пътищата, каза: „Притеснително е да се види, че броят на инцидентите нараства и аз повтарям коментарите на National Highways, че безопасността е наш основен приоритет.

„Много е важно да бъдете осведомени и бдителни, когато шофирате.

„Моля, сведете до минимум всяко разсейване и се концентрирайте върху знаците и предоставената информация за вашата безопасност.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР