Плановете на Индия за развитие на местната хай-тек индустрия стават

...
Коментари Харесай

Индия налива $30 млрд. в електронната си индустрия


Плановете на Индия за развиване на локалната хай-тек промишленост стават все по-мащабни
(снимка: CC0 Public Domain)

Индия е подготвена да влага 30 милиарда $ в развиване на електронната си промишленост. Властите в страната са загрижени за високата степен на взаимозависимост от вноса и по тази причина са подготвени да подтикват развиването на локалните вериги за доставки.

За проектите на индийското държавно управление приказва пред Nikkei Asian Review ръководителят на неофициалната дипломатическа задача на страната в Тайван Гурангал Дас. С сегашния растеж на търсенето на полупроводникови артикули Индия ще употребява съставни елементи на стойност 110 милиарда $ годишно до 2030 година, което подхожда на повече от 10% от плануваното световно търсене, споделя той.

Страната не има намерение да остане вечно пленник на задгранични снабдители и по тази причина е решена да развива локалното хай-тек произвеждане. Тайванската компания Foxconn, в партньорство с локалния конгломерат Vedanta, към този момент е подготвена да построи оборудване в Индия за произвеждане на чипове по 65-нм и 28-нм технологии – не най-напредналите, само че към момента търсени в промишлеността.
още по темата
С течение на времето може да се появи друго дружество от този профил в Индия. Освен това управляващите в страната са подготвени да подкрепят със дотации построяването на най-малко две предприятия за произвеждане на екрани, в това число съвременни OLED панели. Общо четири предприятия ще могат да разчитат на поддръжка в размер на 10 милиарда $.

Други 7 милиарда $ ще бъдат ориентирани към създаване на монтажни заводи за електронни устройства. Останалите $13 милиарда дотации ще си разпределят производители на телекомуникационно съоръжение, слънчеви панели, тягови акумулатори и химическа продукция. Индия към този момент е водач в производството на сярна киселина и амоняк, които при задоволителна степен на филтриране могат да се употребяват в производството на полупроводникови съставни елементи.

Демографската обстановка в Индия разрешава на управлението на страната да възнамерява образованието на 85 000 квалифицирани инженери през идващите 10 години. Те ще могат да осъществят своите умения освен вкъщи, само че и в други страни.

В Азия в този момент се обрисуват отрицателни демографски трендове, а търсенето на експерти пораства. Индийските управляващи считат, че съществуващите човешки запаси ще устоят на темпа на промишлеността най-малко доникъде на века.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР