Плановете на Германия за внос на втечнен природен газ (LNG)

...
Плановете на Германия за внос на втечнен природен газ (LNG)
Коментари Харесай

Плановете на Германия за внос на втечнен газ се оказаха под неочаквана заплаха

Плановете на Германия за импорт на полутечен природен газ (LNG) се оказаха под непредвидена опасност - заради неприятни метеорологичните условия, заяви Bloomberg.

Агенцията отбелязва, че се е наложило работата на терминали за полутечен газ да бъде спряна поради мощни ветрове и високи талази. Лошото времето може също по този начин да наложи отсрочване на стартирането в употреба на някои планове, които трябваше да започват до края на 2022 година.

Генералният шеф на Uniper Клаус-Дитер Мобах, чиято компания строи терминал за LNG в северозападното пристанище Вилхелмсхафен, разяснява, че метеорологичните условия са непредсказуем фактор и може да станат съществена причина за забавянето на строителството. Той въпреки всичко е изразил убеденост, че строителството на обекта ще завърши тази година.

Германия ще похарчи общо към 6,5 милиарда евро за седем плаващи терминала за полутечен природен газ, които би трябвало да влязат в употреба още през идната година. Общият им потенциал се прави оценка на повече от 30 милиарда кубически метра газ. Освен това, през 2025-2026 година немските управляващи имат намерение да построят три стационарни терминала за LNG.
 ConocoPhillips ще доставя катарски полутечен газ на Германия за 15 години
Американска компания ще доставя катарски полутечен газ на Германия 15 години

Германия си обезпечи 15-годишен контракт за импорт от най-големия производител на полутечен газ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР