Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна

...
Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна
Коментари Харесай

Москва: С доставката на ракетите за Украйна България нарушава международните ангажименти

Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна защита С-300 на Украйна са жестоко нарушаване на интернационалните задължения. Това съобщи съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) в публично изказване.

От там приканват българските управляващи да преразгледат решението си.

„ Съгласно член 4 от съглашението сред държавните управления на Русия и България за военнотехническо съдействие, прехвърлянето на трета страна на оръжия и военно съоръжение, получени в границите на двустранното съдействие, е неприемливо без предварителното документално единодушие на Руската федерация “, се споделя в позицията, представена от ТАСС. Споразумението сред двете страни е подписано на 5 септември 2002 година

" Прехвърлянето на оръжия в зоната на бойните дейности в Украйна неизбежно ще докара до спомагателна ескалация на спора и почтени човешки жертви. Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение, с цел да не се допусне нарушение на нормите на интернационалното право в региона на военнотехническото съдействие ", се споделя в известието на ФСВТС.

По-рано през днешния ден българските народни представители одобриха Проекта на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна, импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Това стана по време на закрито съвещание. С решението Народно събрание утвърди да се изпратят на Украйна неизправни зенитни ракети. Заедно с тях ще бъдат изпратени и муниции за автоматизирано стрелково оръжие, които са с отпаднала нужда за потребностите на Министерството на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР