Планират още 4750 места в детските градини в София. От

...
Планират още 4750 места в детските градини в София. От
Коментари Харесай

Много важна новина за местата в детските градини в София

Планират още 4750 места в детските градини в София. От тях 3000 ще бъдат пуснати до края на август за първо есенно класиране.

Отделно се възнамерява да бъдат приключени общо 9 нови обекта да края на декември, от които ще обезпечат още 1750 места.

Това изясни зам.-кметът по обучение в Столичната община Тодор Чобанов. От последните ще могат да се възползват част от над шестте хиляди деца, които не бяха признати след четирите класирания тази година.

През юни кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че след второто класиране са останали към 2800 свободни места в детските градини, част от които са за деца с хронични болести и със специфични просветителни потребности.

Тези места не се заемат в огромната си част. Ще освободим 1500 места и ще ги обявим през август за всички деца, които аплайват в София”, сподели тогава Фандъкова.

В момента Столичната община построява 13 обекта в разнообразни точки на София.

65 млн. лева, които бяха отпуснати от държавното управление, ще се употребяват както за квалифицираните нови 16 плана, които са в друга степен на подготвеност, по този начин и за такива с позволение за градеж, в това число и за отчуждаване на терени в най-проблемните места - “Манастирски ливади” и “Кръстова вада”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР