Планирано е маневрите да продължат до петък. По пътищата вече

...
Планирано е маневрите да продължат до петък. По пътищата вече
Коментари Харесай

Агресивната политика на Русия срещу страната ни. Молдова започн...

Планирано е маневрите да продължат до петък. По пътищата към този момент се придвижва военна техника, се споделя в известието.

 

Прозападното държавно управление на Молдова, която граничи с Украйна и като нея се стреми към участие в Европейски Съюз, се усеща застрашено от Русия.

 

В четвъртък да стартират договаряния за присъединение и с двете някогашни руски републики, които желаят да излязат от орбитата на Москва.

 

Миналата седмица Европейски Съюз даде на молдовската войска здравно и защитно съоръжение, високопроходима техника, минотърсачи, дронове и електрогенератори, както оповестиха локални медии.

 

Русия неведнъж е предупреждавала държавното управление на Молдова да не прави никакви опити да си връща Приднестровието със мощ. На интернационалното летище в молдовската столица Кишинев са въведени строги инспекции за сигурност, с цел да се предотврати допустимо влизане на съветски бойци в Молдова.

 

В петък молдовският парламент одобри тактика за националната сигурност за пръв път от 12 години, в това число нарастване на разноските за защита.

 

Президентът Мая Санду съобщи през вчерашния ден, че тактиката е значима стъпка към укрепването на сигурността и стабилността на Молдова.

 

" Днес си имаме работа с две огромни закани за националната сигурност - нападателната политика на Русия против страната ни и света като цяло и надълбоко вкоренената корупция в Молдова ", сподели Санду. Стратегията ще бъде от помощ и за процеса на европейска интеграция на Молдова, добави тя.

 

Молдова подаде молба за присъединение към Европейски Съюз дружно с Украйна при започване на предходната година - директно след пълномащабното навлизане на Русия в прилежащата страна, а през юни получи публично статут на страна претендент.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР