Планира се в средата на 2025 г. да бъде създаден

...
Планира се в средата на 2025 г. да бъде създаден
Коментари Харесай

Северният морски транзитен коридор ще заработи през 2025 година

Планира се в средата на 2025 година да бъде основан нужният търговски флот от ледоразбивачи и мрежа от пристанища-хъбове по цялата съпътстваща инфраструктура за стартиране на Северния морски директен кулоар. Това съобщи генералният шеф на „ Русатом Карго “ Александър Неклюдов.

„ При стартирането на плана, т.е. през 2026 година, по Северния морски директен кулоар се възнамерява превозването на 500 000 TEU “ (1 TEU – 20-футов резервоар, единица за премерване на потенциала на товари на кораби), посочи специалистът.

Пристанищата-хъбове или транспортно-логистичните възли би трябвало да се появят в Северозападна и Североизточна Русия. На територията им ще се реализира прехвърлянето на контейнери, които са пристигнали от целевите пристанища в Азия или Европа. Към целевите пристанища на Европа се отнасят Ротердам, Хамбург, Хавър, Саутхамптън и Копенхаген. Към тези от Азия – Шанхай, Пусан, Тиендзин и Йокохама. „ Северният морски директен кулоар има своя ниша. Той е по-бърз от маршрута Deep Sea през Суецкия канал и по-евтин от железопътния превоз “, съобщи Неклюдов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР