Планира се поетапно обновяване на информационните ресурси в държавната администрация,

...
Планира се поетапно обновяване на информационните ресурси в държавната администрация,
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Планира се поетапно обновяване на информационните ресурси в държавната администрация


Планира се поетапно възобновяване на осведомителните запаси в държавната администрация, сподели министърът на електронното ръководство по време на съвещание на парламентарната комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии.

По думите му над 60 на 100 от компютрите в администрацията са на над пет години, което е евентуален проблем. Има рамкови контракти, по които могат да се доставят преносими компютри на много конкурентни цени и сега срещаме администрацията с тази опция, добави той. С актуализацията на бюджета ще бъдат заложени спомагателни средства за тази цел, уточни Божанов. 

В отговор на въпрос дали има тактика за електронно отдалечено гласоподаване министър Божанов напомни, че през 2016 година, в пътната карта за е-управление е бил признат пилотен план за електронно отдалечено гласоподаване. Първата стъпка е разбор, който е изработен и признат, идната стъпка е подготовка на техническо задание, само че то не е било признато през последните две години и половина. „ То е предадено от изпълнителя, а ЦИК и Държавна организация „ Електронно ръководство “, които са двете институции, виновни за този план, си го подават “, изясни министър Божанов. От през вчерашния ден, с всички отразени мнения към него, още веднъж е в ЦИК, с готовност в къси периоди да се одобри и да преминем към възлагане на система за пилотно отдалечено гласоподаване, както е заложено в съдружното съглашение, добави министър Божанов. Решението дали това да се употребява за действителни избори е на Народното събрание.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР