Планинската спасителна служба (ПСС) предупреждава всички любители на планината да

...
Планинската спасителна служба (ПСС) предупреждава всички любители на планината да
Коментари Харесай

ПСС предупреждава да не се предприемат преходи в планината

Планинската избавителна работа (ПСС) предизвестява всички фенове на планината да заобикалят преходи, изключително във високите елементи, поради нестабилните метеорологични условия. Планинските спасители поучават туристите да наблюдават прогнозата за времето и да се преценяват с нея при излизане в планината, да са добре екипирани, да съблюдават авансово разяснения маршрут и да носят в себе си заредени мобилни телефони.

По време на гръмотевична стихия би трябвало да се заобикаля придвижване по била и ръбове, изключително в случай че те са остри, както и секване на огромни открити пространства.

Спасителите поучават да не се минава през върхове или изолирани височини, както и пирближаване към изолирани дървета, огромни железни предмети, далекопроводи, реки и водни басейни. При придвижване туристите да съблюдават няколко метра отдалеченост един от различен, допълниха още от ПСС.

Изчакването на края на бурята би трябвало да бъде на относително безвредно място.

Трябва да се заобикалят местата с единични дървета, постройки, необезопасени с гръмоотвод, както и извори или водни басейни, да се резервира отдалеченост от скалата при търсене на заслон, а огромни железни предмети би трябвало да бъдат най-малко на 10 метра от човек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР