Планът за възстановяване вече е подписан и това е една

...
Планът за възстановяване вече е подписан и това е една
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Северна Македония не е лесна тема и на този етап аз не виждам единомислие

" Планът за възобновяване към този момент е подписан и това е една добра вест ", съобщи пред Българска национална телевизия ген. Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

" Това, че ние ще получим такава солидна финансова поддръжка от Европейска комисия, е доста сериозна глътка въздух за българската стопанска система и, несъмнено, упованието освен на Европейската комисия, а и на българските жители е да има промени ", акцентира той.

Ген. Атанасов съобщи, че не знае за изискване подписването на Плана за възобновяване да е привързан с смяна в позицията ни за Северна Македония. Категорично съобщи, че освен това ръководство всичко се случва обществено и няма подмолни сделки.

" Българският парламент не е оня гумен щемпел, който беше в предишното на решенията на Борисов, които той вземаше еднолично, всичко се случва обществено ", уточни заместник-председателят на Демократична България.

По думите му има разискване на тематиката " Македония ", виждаме какъв брой са разнопосочни позициите, няма водени договаряния, българите са доста чувствителни на тази тематика.

" Това не е лесна тематика и на този стадий аз не виждам единодушие по нея ", сподели Атанас Атанасов и разясни, че обществено от " Демократична България " не са декларирали позиция и решение по въпроса за Северна Македония не е вземано. И уточни, че от " ИТН " и Българска социалистическа партия декларират запаси. " Така че този спор следва ", сподели ген. Атанасов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР