Планът за възстановяване в частта му за здравния сектор ще

...
Планът за възстановяване в частта му за здравния сектор ще
Коментари Харесай

Кацаров: Пренасочваме 700 млн. лв от плана за възстановяване от стиропор към дигитализация

Планът за възобновяване в частта му за здравния бранш ще бъде модифициран напълно, тъй че близо 700 млн. лв. да отидат за цифровизация, а не за " стиропор ". Това разгласи министърът на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Стойчо Кацаров в първото си телевизионно изявление, обещано за предаването на Люба Кулезич " Честно казано “ по телевизия " Евроком “.

По думите на Кацаров 90% от проекта е за " стиропор " и саниране на лечебни заведения, а концепцията на Европейска комисия и проектът са той да отива за " нови технологи ", цифровизация, телемедицина и така нататък

В Плана за възобновяване има заложени 3 съществени целта (реформи): Актуализиране на стратегическата рамка на бранш здравеопазване; Цялостно внедряване на Национална здравно осведомителна система (НЗИС) и Създаване на механизми за привличане и задържане на фрагменти в системата на опазването на здравето и професионалната им реализация в избрани региони на страната. В третия приоритет за задържането на фрагментите са включени вложения в рационализация на материалната база в държавни и общински лечебни заведения и внедряването на новаторски технологии за лекуване в тях и фактически се планува за поправки и съоръжение да бъде ориентиран главният финансов запас - 579.4 млн. лева, като евентуално това засяга Кацаров под нарицателното " стиропор ".

Министърът разгласи, че пренаписването на проекта е главен приоритет в бранша за двата месеца на служебното държавно управление. Другите ще бъдат възстановяване на ръководството на Covid-кризата и подготовка на плана за системата за въздушна здравна помощ HEMS . Кацаров не си слага за самоцел да уволнява шефове на лечебни заведения, само че е назначил инспекции в няколко лечебни заведения и съгласно резултатите от тях може да смени управленията, стана ясно още от думите му.

До края на седмицата се чакат резултати от инспекция в Александровска болница, където се изследва финансовото положение на лечебното заведения и изказвания за незаконосъбразно взети решения на управлението за консумиране на средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР