Планът за подновяване на мачовете от Бундеслигата на 9 май

...
Планът за подновяване на мачовете от Бундеслигата на 9 май
Коментари Харесай

Зелена светлина за мачовете от Бундеслигата

Планът за възобновяване на мачовете от Бундеслигата на 9 май се приближи още повече до сполучлива реализация, откакто през днешния ден получи зелена светлина и от Министерството на труда на Германия. Според концепцията на Германската футболна лига остатъкът от сезона в първите две равнища на футбола ще се играе в цялостния си тип, само че при закрити порти.

" Ако концепцията бъде изпълнено пълноценно, това ще подсигури здравето и сигурността на играчите, треньорите и обслужващия личен състав ", съобщи министърът на труда Бьорн Бьонинг. " Планът на Лигата е рационален, минимизира рисковете и заради това е допустим във връзка с здравето и сигурността на работното място ", добави Бьонинг.

Крайното решение за подновяването на Бундеслигата ще се вземе от държавното управление след видеоконферентна среща на канцлера Ангела Меркел с министрите в четвъртък. Рестартирането на немското състезание ще бъде ярък лъч за почитателите на футбола в Европа, откакто в границите на седмица стана ясно, че две от мощните шампионати на континента - тези на Франция и Холандия, няма да бъдат приключени поради пандемията от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР