Планът за инвестиции за Европа, т.нар. план „Юнкер“, е изиграл

...
Планът за инвестиции за Европа, т.нар. план „Юнкер“, е изиграл
Коментари Харесай

Планът Юнкер оказва значително въздействие върху заетостта и растежа в ЕС

Планът за вложения за Европа, така наречен проект „ Юнкер “, е изиграл основна роля за стимулирането на заетостта и растежа в Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Инвестициите на групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ), подкрепени от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) по проекта „ Юнкер “, са довели до увеличение на брутния вътрешен артикул (БВП) на Европейски Съюз с 0,9 % и до основаване на спомагателни 1,1 милиона работни места спрямо базовия сюжет. До 2022 година с помощта на проекта „ Юнкер “ Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз ще е повишен с 1,8 % и ще са основани 1,7 милиона работни места. Това демонстрират последните калкулации на Съвместния проучвателен център (JRC) и икономическия отдел на групата на Европейска инвестиционна банка, осъществени въз основа на утвърдените до юни 2019 година съглашения за финансиране.

Освен директното си влияние върху заетостта и растежа на Брутният вътрешен продукт проектът „ Юнкер “ ще окаже и дълготрайно макроикономическо влияние върху Европейски Съюз. До 2037 година дейностите по проекта „ Юнкер “ ще доведат до основаване на още 1 милион работни места и до увеличение на Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз с още 1,2 %.

Според прогнозите към октомври 2019 година, проектът „ Юнкер “ ще активизира спомагателни вложения в размер на 439,4 милиарда евро в целия Съюз. Очаква се над един милион започващи и дребни предприятия да се възползват от усъвършенствания достъп до финансиране.

В допълнение към финансирането на реформаторски планове и нови технологии с проекта „ Юнкер “ се поддържат и други цели на Европейски Съюз, да вземем за пример политиката за климата и обществената и транспортната политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР