Планът за действие на здравното ведомство при нова вълна на

...
Планът за действие на здравното ведомство при нова вълна на
Коментари Харесай

При нова Covid вълна ще затварят обекти при над 9000 души в болниците

Планът за деяние на здравното ведомство при нова вълна на ковид планува учебните заведения да работят присъствено, а огромни обекти да се затварят единствено в краен случай при повече от 9 хиляди души в лечебните заведения.

Планът обрисува няколко критерия за въвеждането на съответни ограничения - брой инфектирани на 100 хиляди население, какъв % от пробите са позитивни, при избран брой инфектирани какъв брой в действителност са заболели и каква част от тези заболели имат потребност от болнично лекуване. Това изясни в във вторник пред БНР проф. доктор Мира Кожухарова, консултант на здравния министър по епидемиологичните въпроси и един от специалистите, създали новия проект, който към момента не е показан публично от Министерство на здравеопазването.

По създание работата по документа е завършена. Финалната му версия следва да бъде огласена.

Планът разписва какво се прави при под 100 позитивни проби на 100 хиляди население, при 100-200 на 100 хиляди, сред 200 и 500 на 100 хиляди изследвани, над 500 позитивни на 100 000 тествани.

Планът планува да се запазят главните функционалности на лечебните заведения – да вземем за пример травматологично или неврологично поделение, само че да има изолационни стаи, в които да се лекуват пациенти с Covid както от главните им болести, по този начин и от коронавирусната зараза, сподели проф. Кожухарова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР