Планът на Европа да намали зависимостта от руския газ и

...
Планът на Европа да намали зависимостта от руския газ и
Коментари Харесай

Европа търси специализирани кораби за увеличаване на вноса на втечнен газ

Планът на Европа да понижи зависимостта от съветския газ и да ускори енергийната сигурност на континента зависи от способността да се обезпечат профилирани кораби, които оферират най-бързия метод за импорт на различни доставки и бързо създаване на свързаната инфраструктура, оповестява БНР.

Откакто Русия нахлу в Украйна предишния месец, Германия, Италия и Нидерландия оповестиха проекти за обезпечаване на плаващи устройства за предпазване и регазификация, или FSRU (Floating Storage Regasification Unit), които съставляват танкери за полутечен природен газ с топлообменници, които употребяват морска вода, с цел да трансфорат преохладеното гориво назад в газ.

Тези корабни платформи оферират най-бързия метод за Европа да приключи зависимостта си от тръбопроводите, които доставят огромни количества синьо гориво от Русия.

" Европа търси трескаво FSRU, с цел да получат сила, каквото и да коства това ", съобщи пред " Файненшъл таймс " Ингвил Ашхайм, ръководещ шеф на основаната в Осло компания BW LNG, която е един от дребното притежатели на FSRU платформи в света.

Европейски Съюз възнамерява да понижи зависимостта от съветския природен газ с две трети до края на тази година и се стреми да внася в бъдеще спомагателни 50 милиарда кубически метра полутечен газ годишно. Въпреки въпросите дали има задоволително доставки на полутечен природен газ в международен мащаб, с цел да отговори на потребностите на Европа, анализаторите означават, че инфраструктурата може да съставлява решаващо затруднение пред една такава политика.

Европа има инфраструктурата за регазификация на 170 милиарда кубически метра полутечен природен газ, само че множеството свободни мощности са на Иберийския полуостров, който обаче няма задоволително тръбопроводи, с цел да реалокира доставките към Северна ЕвропаИнтересът към готовите за живот селски
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР