Планът на двамата престъпници бил само да грабнат оборота от

...
Планът на двамата престъпници бил само да грабнат оборота от
Коментари Харесай

Ери Пехливанян можеше да е жива, ако не си беше оставила чантата в колата

Планът на двамата нарушители бил единствено да сграбчен оборота от ръцете на Еранухи Пехливанян, само че я умъртвили от боязън, че ще ги разпознае

Една оставена в колата чанта трансформира вечно живота на сполучливо русенско семейство, което бе стигнало до върховете на бизнеса и политиката. За семейството Пехливанян съдбовната дата е 11 януари 2022 година

Около 18:30 ч Еранухи Пехливанян си тръгвала от една от фамилните аптеки в Русе. Взела оборота със себе си и се качила на колата си. Тръгнала да се прибира, когато видяла стоппалка и служители на реда. Веднага натиснала спирачките и излязла за инспекция, написа вестник „ 24 ЧАСА “.

Носела документите си със себе си, само че оставила чантата в колата, която заключила. Отишла сама до Михаил Михов, който носел полицейска униформа. В тъмното дамата не могла да разбере, че е подправена.

Михов и другаря му Гарабед Веринян следили дамата с месеци. Първоначалният проект бил до момента в който мнимият служител на реда ревизира дамата, аверът му да притича и грабне чантата с парите. “Полицаят ” Михаил щял да погне нарушителя и откакто го изпусне, да “регистрира ” жалбата на дамата. Така хем щели да вземат парите, хем Пехливанян да не ги издаде в полицията, тъй като ще мисли, че към този момент е подала сигнал.

Това, че тя оставя чантата в заключената кола, принуждава Михов да импровизира. Качил се в автомобила на аптекарката и почнал да ѝ подрежда накъде да кара. Излъгал я, че отиват в 1-во районно управление (на МВР) в Русе за информация.

Гарабед се движел зад тях с друга кола. В един миг колите спрели, бандитите ѝ поставили белезници и я преместили в тяхната кола. Взели 20 000 лева, които Пехливанян носела. Тя обаче се изпуснала, че има още пари вкъщи. Затова нарушителите отишли там. От бързане зарязали първокласната кола на дамата по средата на улицата.

Така, без да желаят, двамата затруднили следствието. Помогнало им това, че хората решили да вандалстват, вместо да подадат сигнал за зарязан автомобил – ядосани от колата посред платното, ѝ нарязали гумите за няколко дни. Но никой не се обадил нито в общината, нито в полицията. Така криминалистите се заблудили, че самата Еранухи е оставила колата, откакто е предходна през стъкла, каквито имало наоколо.

Бандитите взели 45 000 лева и евро от вкъщи на дамата. Но се панирали, че ще ги издаде, защото първичният им проект да не разбере кой я обира се провалил.

Затова я предиздвикали да се обади по телефона на брачна половинка си Бедрос, по това време началник на групата на общинските съветници в Русе на ГЕРБ. В диалога Пехливанян упорствала той да не я търси, тъй като е изморена и ще си почива.Така бандитите си спечелили няколко дни, в които да решат какво да вършат.

В началото даже не желали да я убиват. Надделяло терзанието, че е видяла лицата и чула гласовете им и може да ги познае. Затова решили да я откарат под двата моста на бул. “Трети март ” в Русе.

Според прокуратурата терзанието, че може да бъде разпознат, е на Гарабед. Но той има друга версия и топи Михов.

“Не съм убивал никого. Исках да ѝ запазя живота, само че не съумях. Още като я видях на паркинга, и му споделих: “Недей, аз я познавам, и мъжа ѝ познавам. Арменците са ми сънародници. Недей да правиш нищо ”. Извади револвера и сподели, че ще ме простреля ”, твърдеше пред съда Веринян. Рзказа, че аверът му имал револвер “Макаров ”.

Прокурорите обаче не дадоха религия на думите му. Според обвиняването 49-годишният Гарабед е удушилЕранухи. Същото счита и съдът.

Той видял на смартчасовника на дамата позвъняване от брачна половинка ѝ Бедрос. Михаил реагирал незабавно и опитал да смъкна и счупи джаджата. През това време Гарабед извадил въже и удушил Ери, както била известна в Русе аптекарката.

Гарабед Веринян удушил Еранухи.

На идващия ден двамата отишли да пазарят найлонови чували, найлон и трион за рязане. Купил ги Гарабед по повеля на Михаил. След като се снабдили с всичко належащо, отишли в дома на тъста на Михов в с. Божичен. Там той нарязал натрупа на Пехливанян и оставил останките в колата. На идващия ден отишли край Иваново и изхвърлили тялото в река Русенски Лом. После в двора на къщата в Божичен изгорил облеклата и чувалите, с цел да няма следи. Разделили си парите от грабежа.

Бедрос в началото не подал сигнал за изгубването на жена си, тъй като го била предизвестила. Но защото телефонът ѝ бил изключен, на 14 януари се обадил в полицията и я оповестил за търсене. Криминалистите незабавно почнали работа. По запис от камера се ориентирали, че тя е отвлечена.

Странична камера към жилището е снимала два мъжки силуета и дамата, която се движила характерно с ръце начело – били вързани със свински опашки. Друга камера пък снимала номерата на автомобил, благосъстоятелност на брачната половинка на килъра Гарабед.

Докато полицията разследвала похищение, двамата се заели да харчат парите. Веринян погасил бързи заеми в размер на 16 000 лв. към няколко компании. На 17 януари дуото възнамерявало да пътува отвън РусеМихов да си купи кола, само че били задържани. Част от парите били открити от проверяващите, както и полицейската униформа. Оказало се, че тя е от охранителна компания. При разпита двамата признали, че са умъртвили дамата, само че всеки топял другия.

Престъпниците са от Русе. Познавали са семейство Пехливанян. Гарабед е някогашен джудист. Знаел се с Михаил, който е 2 година по-млад от него, от 4-5 години. И двамата имат досиета. Това на Гарабед е за бракониерски лов и иманярство, а Михов има присъда за документна машинация като митничар от 1993 година – оказал помощ за импорт на контрабанда. Получил 8 година затвор, само че излязъл предварително поради положително държание.

Пред съда той посочи, че неговите облекла не са изгорени точно тъй като не е взел участие в убийството. Окръжните магистрати обаче признаха и него, и Веринян за отговорни за обир, похищение и ликвидиране. Дадоха им по 25 година затвор. Трябва да платят и кръвнина от по 250 000 лева на брачна половинка и сина на Еранухи. Двамата ще апелират присъдите.

Съкрушен, брачният партньор ѝ напусна политиката, подарява кръвнината

След убийството на брачната половинка си Еранухи Бедрос Пехливанян напусна общинския съвет в Русе. Там той бе ръководител на групата на ГЕРБ.

Бедрос и Еранухи Пехливанян

Той освободи поста месец след злокобното закононарушение и най-малко към този момент не счита да се занимава повече с политика. Бедрос не се появи нито един път на делото за убийството на Еранухи. Вместо това той и синът му Рафи бяха представлявани от юрист Венцислав Великов. Той изясни, че фамилията ще подари присъдената кръвнина от 500 хиляди лв. за щедрост. Същото ще създадат и с 65-те хиляди лв. от грабежа, които Гарабед Веринян и Михаил Михов би трябвало да възстановят на семейството.

Семейство Пехливанян има огромна верига аптеки в Русе. През 2019 година са имали 67 чиновници, 10,3 млн. лева оборот и облаги от 116 хиляди лева, сочат данните на уеб страницата уох.bg.

Според последната декларация на Пехливанян пред КПКОНПИ фамилията има 6 компании. Коли не са посочени, нито парцели. През 2016 година обаче афишират 3 беемвета за 301 600 лв.. Двамата заявяват 8 депозита за над 540 000 лева Като налични някогашният общински консултант е показал 13 000 лева Семейството има 13 парцела най-вече в Русе за 277 729 лв.. Съпрузите заявяват акции в “Алианс сървиз ” ЕАД, където по това време съветникът е член на борда на шефовете.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР