Пламналият рейс-ковчег на АМ Струма скандално не е имал лиценз

...
Пламналият рейс-ковчег на АМ Струма скандално не е имал лиценз
Коментари Харесай

Скандално! Оказа се, че рейсът-ковчег е возил пътниците, без да има лиценз

Пламналият рейс-ковчег на Автомагистрала Струма скандално не е имал лиценз за интернационален пътнически транспорт. Това заяви на брифинг министърът на превоза на Северна Македония Благой Бочварски, съобщи организация МИА.

Министерството на съседката ни е почнало процедура по лишаване на разрешителното на " Беса Транс ", чиято благосъстоятелност е транспортното средство.

Туроператорът е имал лиценз за транспорт, само че не е записал авариралия рейс и транспортното средство не е било включено в електронната база данни на македонското Министерство на превоза и известията. По закон превозвачът е бил задължен да осведоми ведомството не по-късно от 15 дни за всички промени, т.е. за регистрация на транспортно средство или на лидер, сподели министър Бочварски.

Последната инспекция на техническото положение на рейса е направена на 5 октомври тази година, посочи македонският вътрешен министър Оливер Спасовски на конференция довечера.

Снощи от компанията разгласиха малко известие, в което показаха състрадание на фамилиите на починалите и потърпевшите. Обявиха също, че не са могли да отговорят на позвъняванията денем, тъй като били в огромен потрес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР