Пламен Марков, изпълнителен директор на ЦСКА, потвърди новината от клуба,

...
Пламен Марков, изпълнителен директор на ЦСКА, потвърди новината от клуба,
Коментари Харесай

Официално: Гриша Ганчев и Юлиан Инджов спират да финансират ЦСКА

Пламен Марков, изпълнителен шеф на ЦСКА, удостовери новината от клуба, гръмнала късно в понеделник вечер.
Собствениците Гриша Ганчев и Юлиан Инджов стопират да дават пари за тима. Те поеха клуба в доста тежък миг през 2015 година, минаха през пазаруване на емблемата и спортно-техническото завещание, през един сезон във " В " група, където най-титулувания ни тим бе изхвърлен поради финансови проблеми, а в този момент афишират отдръпване.

Поводът е декларация на почитатели от секта в " алената " аудитория, където се показва неодобрение от метода, по който се ръководи клубът, а най-силните играчи се разпродават в разгара на борбата за купа и купа на страната. Още в понеделник вечер Ганчев разгласи отдръпване посредством уеб страницата " Топспорт ", а през днешния ден на конференция, Марков удостовери.

" Пресконференцията е във връзка изказването от нощес на нашите притежатели за преустановяване на уговорките към ЦСКА - разгласи пред кореспонденти на стадион " Българска войска " шефът. - Имах диалог със притежателите, които са безапелационни в желанията си да приключат с финансовите си задължения.

Господин Ганчев смята, че при тази обстановка не желае повече да продължи издръжката.

В идващите 10 дни, до две седмици ще изчистят отговорностите на клуба към техни компании, с цел да няма финансови задължения.

Акциите ще бъдат подарени на всеки, който желае да продължи да устоя ЦСКА и да е финансов покровител. Ще ги получи на безценица. Собствениците подсигуряват, че финансовото положение на клуба е обезпечено, а тимът ще може да приключи спортно-техническата година без проблеми.

Причината е в писмото, което бе оповестено от почитателите.

Да напомня, че ЦСКА действително не съществуваше, когато пристигна това управление. Има развиване, изградихме тим, още във " В " група спечелихме купа. Започнаха и прехвърляния в чужбина.

Виждам поддръжка за актуалното управление в обществените мрежи, измежду почитателите. Но не знам дали това може да е фактор за смяна на мнението на Ганчев.

Последната година е и доста сложна да се прави бизнес, в международен проект, освен във футбола.

Господин Ганчев води съществени борби на разнообразни фронтове, свързани с бизнес, с каузи против него. С наши съперници във футболен проект също...

И се получава един подобен миг, че той би трябвало да се бори с хората, на които той разчита да го поддържат. Вероятно това е преляло чашата.

Спомням си ЦСКА през какви тежки стадии мина освен от 2015-а насам. Силно се надявам още веднъж да не отидем в тази посока. Към момента не съм оптимист за бъдещето на ЦСКА.

Клубът е обезпечен сега финансово за опреден интервал от време, да кажем до завършването на сезона.

Не се тормозя да беседвам с никого. Включително с Христо Стоичков (който е третият огромен акционер) или някои от предходните притежатели. Не мога да подсигурявам каквото и да било.

Не съм очаквал такова решение. И аз се почувствах афектиран от декларацията на почитателите.

До лятото клубът ще действа в същия екип, както и до момемта. Никой няма да напуща, ще работим като до момента до края на сезона.

Ако не бяха тези притежатели, мъчно ЦСКА щеше да съществува.

Проблемът, който се предизвика, е от хора, които желаят клубът ни да се срине. Трезвомислещите хора да си дадат равносметка за изминатия път през тези пет години. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР