Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНейно Нежелано Присъствие Митрофанова пак се

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНейно Нежелано Присъствие Митрофанова пак се
Коментари Харесай

De Profundis: Лошата новина е, че няма скоро да ни уврат главите нито за Европа, нито за Русия

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Нейно Нежелано Присъствие Митрофанова отново се възпали - само че не по хемороидите, а по мозъка. И не против съветските убийци на мирни поданици в Украйна, а против неродените още български депутати, които - виж ти, безчинство - взеха решение да не я поканят на първото съвещание на новия Парламент. 
„ Мойта непокана е чист водевил! “ - оплаква се Митрофанова пред ТАСС. Дали схваща какво значи водевил и от кое място знае такава комплицирана дума, остава мистерия. Също - за какво ТАСС всяка седмица прави постоянен брифинг тъкмо с Митрофанова от София, а не, примерно, с съветския дипломат в Централна Африка, също не е ясно. 
Или пък е напълно ясно във време, когато Русия води постоянна хибридна война против България и целия Нормален свят. 

Абе, жители, ние 

тая с нагайката не я желаеме вкъщи си въобще,

 защото нейната нглост усмърдява цялата реалност, тя се тръшка, че не я каним в Парламента, значи, на доктрина най-малко - в душата и сърцето на българската народна власт. Много безочливо - даже за нейните високи дипломатически стандарти.   
То недостатък ни е и Митрофанова да цъфне в това Народно заседание, де, другояче всичко там е Мара втасала и остава единствено да се подмие. 
Копейкин, Нинова, Янев и доста още знайни и незнайни русолюбци не ни ли стигат като оголени проводници на съветските ползи, жители? Не ни ли стигат ГЕРБ, дето в този момент се вършат на най-великите европейци, а другояче заплатиха с неверни български пари чисто съветския газопровод сред Турция и Сърбия? Не ни ли стигат Движение за права и свободи, за които в никакъв случай не знаеш дали сега пишат верноподаническо писмо на турския султан или на съветския император. Не ни ли стигат Политическа партия, дето от месеци насам се вършат на умрели лисици по съветската тематика и даже през акцията си измислиха опрощение - че Русия и нейната нагла, незаконна война в Украйна, не е приоритет за българското общество? Не ни ли стигат Демократична България, които пък освен, че не знаят на кой политически свят се намират и за какво, само че към този момент въобще не им пука от това какво мислят естествените, почтени хора, когато ги виждат в жадна прегръдка с Българска социалистическа партия?
Не ни стигат, жители, явно не ни стигат, 

желаеме още от същото

И си го получаваме, де, както се вижда след всички избори. Как от толкоз опита нито един път пък не уцелихме ваксата…..

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ излезе с резолюция, в която дефинира режима на Владимир Путин като „ терористичен “. Ни повече, ни по-малко - ненапълно вярно, въпреки леко закъсняло самопризнание. Казвам „ ненапълно “, тъй като съгласно мен не просто сегашният московски режим, само че и цяла Русия би трябвало да бъде оповестена за терористична страна. Не желая да е по този начин, само че допускам, че е прав оня анализатор, който наскоро предизвести - когато режимът в Кремъл се смени, Путин може да ни се види същински миротворец в съпоставяне със своите наследници. 
Така или другояче, фактът е, че в България най-малко аз не чух някой национално виновен политик да разяснява резолюцията на ПАСЕ и да каже какво следва за нас от това. Тук се държим, като че ли цялата работа се случва на някакъв различен свят, а не в европейската столица Брюксел. И като че ли нас резолюцията въобще не ни визира, ние сме от друго тесто забъркани и ще си държим на братската дружба. 
Двама американски конгресмени - демократ и републиканец, взаимно внасят сходно решение в Конгреса на Съединени американски щати, следва разискване и гласоподаване. Очаква се Организация на обединените нации в един миг също да преодолее ветото на Русия, за което в правилника има механизми, и най-сетне международната организация също да разгласи режима в Кремъл за терористичен. Тогава какво вършим, а? 
Продължаваме като умниците от Българска социалистическа партия да твърдим, че оръжията са неприятни играчки, дето служат за война и - отнюд, никога няма да даваме нашите на Украйна, тъй като настояваме войната да спре? 
Ами то и аз цялостен живот упорствам Мишел Пфайфър и Шерън Стоун дружно „ да ме в уста целунат бърже “, но по този начин не стават работите. И, също така, обикновената логичност сочи, че да не подкрепиш с оръжие жертвата, с цел да се отбрани, като отбрани и теб, в действителност значи да подариш оръжие на агресора и насилника. 
На комунистите обаче не им пука от логиката и за логиката, техният волунтаризъм и дарба да показват мечтаното за фактически нямат дъно. 

Какво вършим още обаче, след резолюцията на ПАСЕ - продължаваме да желаеме газ от Русия, т.е., наливаме пари на интернационалните терористи, както доста желае да прави държавното управление на Гълъб? Или продължаваме да повтаряме до погнуса извънредно тъпата теза на президента Румен Радев и неговите кукли на конци - който поддържа военно Украйна, непосредствено влиза във война с Русия? 
Не знам, жители, по какъв начин може да се лъже по този начин необмислено, като че ли действителността пред очите ни не демонстрира нещо напълно друго. Аз най-малко до момента не съм забелязал дребна Македония да е в каквато и да било война с голямата Русия, без значение, че Скопие даде на Киев част от в действителност дребното оръжия, с които разполага. 
Да, този ярък македонски образец в действителност авансово опроверга и новата формула на отхвърли, стартирана оня ден от Димитър Стоянов, боен министър в гълъбовото ято и алтер его на президента Радев. Според него, България просто няма задоволително годно оръжие - какво да дадем на Украйна, какво да оставим за наша отбрана. 
Моментално го поддържа, несъмнено, и „ натовският “ български президент, като употребява случая да удари в допълнение по престижа на съдружника ни Съединени американски щати, като сподели: „ Опасно наивна е мантрата, че ще получим оръжие от Съединени американски щати, в случай че дадем на Украйна “. 
Не, сигурно няма да получим - най-малко в случай че не желаяме. И може би трябваше да желаяме по-навреме. Преди време изокахме на тяхната врата - „ газ “ и те незабавно, посред рецесията, ни осигуриха 7 танкера. Които ние обаче не взехме, щото що пък да им ги взимаме. По сходен механизъм можехме да изокаме и „ оръжие “, пък да забележим - в случай че не ни дадат, тогава да пищим. Това ми се коства по-правилен метод, в сравнение с да викаме авансово - но те няма да дадат и да не желаеме. 
На всичкото от горната страна, жители, като се замисля, ние заслужаваме в действителност всички наши съюзници 

да ни изоставят да се оправяме сами

 За 8 месеца от началото на съветската война против Украйна и Свободния свят, се изложихме като кифладжии, за нашите сътрудници се превърнахме в народ, който не желае да прояви взаимност. 
Не, не желаеме, бе, жители, признайте си! Не можем, в смисъл - от вътрешната страна не ни идва солидарността! Не сме способни на такива лиготии! 
В същото време обаче, с четири очи гледаме да прецакаме някой различен да ни прави работата, да ни пази, да ни заплаща, да ни глези, щото сме същества прелестни, каквито до момента не са се раждали - същински патриоти, буйни ракиджии, огромни ебачи…..Как да не заслужаваме цялата любов на света.
Това е омерзително. Освен всичко друго, то е омерзително и тъй като тъкмо по същия метод руснаците считат, че целият свят им е задължен - задължен е да ги харесва, да ги обича, да им дава всичките си играчки, да ги храни и устоя, до момента в който пият водка и страдат, че никой не ги харесва, обича, никой не им дава играчките си, не ги храни и издържа…..
Като скачени съдове сме по искания без покритие с тях, що да се учудваме на великото умотворение на а Митрофанова, че 80 на 100 от българите обичат Русия и поддържат режима на Путин и неговата мръсна война. 
Честно казано, не чакам никаква смяна в вярната посока да бъде осъществена и в този момент от новото Народно заседание. Още резултатът от изборите удостовери упованията, че няма да може да се сформира някакво постоянно държавно управление, което да изкара най-малко половин мандат и да може да взима виновни решения. И в този момент договарянията, които сякаш водят партиите, са единствено за парлама, в действителност - подготовка за идната изборна акция. Която също, занапред да ви кажа, не трябва да се натоварва с непотребни упования. 
Политически верен ход беше опитът на ГЕРБ да изискат поддръжка за държавно управление, ориентирано основно към евро-атлантическите тематики и отношението към Русия. Е, опитът в действителност към този момент се провали. И даже не „ към този момент “, а авансово беше повален, доколкото освен в Парламента, а и в България въобще, няма същински евро-атлантически партии, които да се изправят уверено против съветската заплаха. 
Нашите партии, всички те, са хибридни, популистки, без ясна идеологическа платформа, а оттова - и без поредна и предвидима политика по който и да било въпрос. Плюс че във всички са внедрени съветски сътрудници на въздействие, които сдържат всеки ентусиазъм за равноправност. 
Лошата вест е, че и за идващите избори няма да ни уврат главите. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР