Пламен Андреев дебютира на вратарския пост на Левски едва на

...
Пламен Андреев дебютира на вратарския пост на Левски едва на
Коментари Харесай

Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е религия, изпитвам страхопочитание към синята фланелка

Пламен Андреев дебютира на вратарския пост на Левски едвам на 16 години. В края на предишния сезон, той се появи като промяна на Николай Михайлов, а в първия кръг на актуалната акция беше титуляр против Славия. Андреев е кадър на ДЮШ на " сините ", където през предишния сезон пази за U17. С оглед на вратарската рецесия в Левски, на 16-годишния гений се падна голямата отговорност да играе във всички контроли по време на подготовката, а по-късно и против Славия в първия кръг. Пламен Андреев даде първото изявление в кариерата си пред ТОПСПОРТ , в което изясни по какъв начин прави оценка представянето си досега, какви препоръки получава и даде мнение на други въпроси.

Пламене, беше титуляр за Левски в първия кръг против Славия. Как оценяваш представянето си? Беше ли обезпокоен?

- Треньорите са тези, които би трябвало да оценят представянето ми. Удовлетворен съм, че не позволих неточности, които да повлияят на резултата и да ощетят тима. Вероятно за това повлия и обстоятелството, че бях извънредно спокоен по време на мача, за което съм извънредно признателен на треньорите и съотборниците ми, които ми вдъхнаха убеденост, и на публиката, която ме поддържаше през целия мач.

Дебютира против Черно море в края на предишния сезон. Какво е възприятието единствено на 16 години да застанеш на вратата на Левски?

- Чувството беше необикновено. Левски е като вяра в нашето семейство и постоянно съм подхождал със благоговение към синята фланелка. За мен е осъществен сън да вардя на вратата на обичания ми тим. Същевременно е огромна отговорност и непрекъснато се стремя да се приспособявам душевен за нея.
 Левски хвърля 16-годишен против Славия
Левски хвърля 16-годишен против Славия

Пламен Андреев излиза като титуляр против " белите "

Подкрепиха ли те съотборниците и какви препоръки ти дадоха?

- Получавам непрекъснато поддръжка от съотборниците ми - на тренировки и на мачове. Казват ми да съм спокоен, да не поемам непотребни опасности и всичко ще е наред.

На какво те учи Николай Михайлов?

- Изключително доста почитам Ники Михайлов. Той също е артикул на школата на Левски и на процедура аз ходя по неговите стъпки. Ники постоянно се стреми да ме успокои и да ми придаде убеденост, с цел да мога да покажа най-хубавото, на което съм кадърен. Дава ми насоки, които ми демонстрират друга позиция от моята и това ми оказва помощ да се развъртвам.
 Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски
Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Халфът е най-младият футболист, играл за " сините " през последните няколко сезона

Пази във всичките контроли. Натрупа ли повече самочувствие?

- С всеки мач, който съм на вратата на мъжкия тим, натрупвам самочувствие, само че никога не се главозамайвам. Наясно съм, че имам още доста да развъртвам качествата си, с цел да реализира високите цели, които си слагам.

Ти си рожба на " синята " школа. Откога си в нея и по какъв начин се стигна до прекосяването ти?

- Винаги съм обичал футбола и като дребен желаех просто да играя. Не съм имал изобщо проекти да ставам професионален футболист. Нашите ме записаха в Ботев 57, защото тази школа е най-близо до дома ми. Преди към 3 години от Левски се свързаха с мен и фамилията ми. Естествено, приехме незабавно да мина на Герена, защото вкъщи всички са почитатели на Левски.
 Снимка 541227
Източник:

Кои са най-важните уроци, които научи в ДЮШ?

- В школата на Левски построих доста личностни качества, които ми оказват помощ като цяло в живота. Станах доста по-дисциплиниран, проведен, устойчив. Научих се да работя доста добре и в екип, защото тимът е над всичко. А предвид на поста, на който играя, развих и лидерски качества. Все отново постоянно се постанова да давам насоки на цялата отбрана пред мен.

Какви компликации изпита ти в прехода от младежки към мъжки футбол? Много експерти споделят, че тъкмо там се къса нишката.

- Главните компликации при мен бяха промяната на хората, с които съм работил доста време и първите два месеца ми беше мъчно да ги преодолея. С течение на времето привикнах и с новите ми съотборници, които от самото начало ми помагаха с това да се усещам като вкъщи си.

С оглед на тежкото състояние в Левски, юношите излязохте на напред във времето и ви се даде късмет. Пораснахте ли по-бързо по този начин?

- Изключително съм признателен за този късмет и се надявам тази последователност сред школата и първия тим да продължи и в идващите години. Това е ДНК-то на Левски. На мача със Славия се видя, че и почитателите го правят оценка и демонстрират самообладание, даже когато тимът губи.
 Снимка 538252
Източник:

Смяташ ли, че ситуацията в Левски се оправя и има ли повече успокоение в съблекалнята?

- Аз упражнявам с първия тим от началото на годината и нямам усещания по какъв начин е било преди този момент, само че несъмнено мога да кажа, че сега в съблекалнята има нужното успокоение и колективът е страховит.

Кой е идолът ти от вратарите?

- Мануел Нойер! Харесвам го поради неговото успокоение и самочувствието, с което играе.

Какво ще си пожелаеш оттук насетне?

- Най-вече си поисквам да съм здрав, както и моите близки хора и съотборниците ми. Вярвам, че Левски е на прав път и е нужно единствено малко време, с цел да се балансира тимът и да покаже качествата си. Аз най-малко ще дам всичко от себе си, с цел да бъда на равнището, на което би трябвало да бъде индивидът, който стои на вратата на най-обичания клуб в България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР